1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Dethon op Special Olympics Los Angeles

13-09-2015 - Los Angeles

Op het podium van de 10 km tijdrit. Van links naar rechts: Otto de Vriendt-Nederland, Walter Pollet- Nederland, Davy Mertens-Nederland, Igor Moiseev-Rusland, Andreas Winter-Duitsland, Herman C.Strittmatter-Duitsland.

 

Bijna 7.000 atleten met een verstandelijke beperking uit meer dan 177 landen. Van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 werden in de Verenigde Staten de Special Olympics gehouden. In stad der sterren Los Angeles, reden onze wielertalenten Walter Pollet van Dethon Hulst en Otto de Vriendt van Dethon Terneuzen op wereldniveau. Walter pakte de zilveren medaille.
 

Met ruim een half miljoen toeschouwers stond de stad op z’n kop. Na een indrukwekkende ceremonie opende First Lady Michelle Obama de Special Olympics. Samen met Henk Vonk, was Jan de Jonge ter plaatse om onze collega’s te coachen.
 

‘Een dikke tien voor de mannen’
Ook tijdens het voortraject gaf Jan de nodige ondersteuning. Voordat Walter en Otto in het vliegtuig stapten, hadden zij al zo’n 2.500 kilometer in de benen. Jan: ‘In de winter is er in de weekenden getraind en met het vooruitzetten van de klok in de lente is het trainen in een verhoogde ver­`snelling gegaan. Sinds eind maart is er 200 kilometer per week gefietst door de mannen. Een grondige voorbereiding die een zilveren plak opleverde voor Walter. De tijd van Otto lag op goud, maar helaas kon hij deze snelheid door kramp niet vasthouden.’ Al met al leverden Walter en Otto een prestatie om trots op te zijn. Het was een wedstrijd over een moeilijk parkoers. Zestien rondjes van 2,5 kilo­meter werden er gereden. Rondjes, waarin telkens een hoogteverschil van vijftig, zestig meter moest worden over­brugd. Een dikke tien voor onze mannen.’
 

Walter Pollet:
1 x zilver (div. 2) op de 40 km wegkoers, 1 x 4e (div. 1) op de 10 km tijdrit en 1 x 5e (div. 1) op de 25 km wegkoers.
Otto de Vriendt:
1 x 4e (div. 1) op de 40 km wegkoers, 1 x 6e (div. 3) op de 25 km wegkoers en 1 x 6e (div. 1) op de 10 km tijdrit.

Terug