Het bestuur van Dethon en interim-directeur Martijn van Endt hebben besloten per 11 juli 2022 de samenwerking te beƫindigen. De opdracht van Van Endt loopt ten einde. Daarnaast is er een verschil van inzicht ontstaan over de voortgang van de veranderingen bij Dethon.

Omdat Van Endt bij Dethon een tijdelijke opdracht vervulde, is de zoektocht naar een nieuwe directeur al enige tijd geleden gestart. Gezocht wordt naar een vaste directeur, die de vertrekkende interim-directeur kan opvolgen en de nieuwe koers van Dethon verder gestalte kan geven.

De taken van Van Endt worden momenteel waargenomen door het dagelijks bestuur in samenwerking met het management team. Over de verdere waarneming worden binnen de organisatie snel nieuwe afspraken gemaakt.

Martijn van Endt trad in september 2021 aan als interim-directeur om rust te brengen na het vertrek van een manager en de toenmalige directeur. Hij heeft de nieuwe koers voor de organisatie verder voorbereid. Met die koers wil Dethon zich sterker gaan richten op de rol van sociaal ontwikkelbedrijf.