In het sorteercentrum van PostNL in Goes werken onze collega’s via een groepsdetachering. Uitzend- en detacheringsbureau Timing verzorgt de werving en selectie van medewerkers voor PostNL en is onze opdrachtgever. Hoe ervaren zij de samenwerking met Dethon?

Veel ervaring

De groepsdetachering via Dethon wordt begeleid door leidinggevenden van Dethon. “Zij geven dagelijkse aansturing op de werkvloer aan hun eigen collega’s”, vertelt Sjoerd Gelok, Manager Operations bij Timing.

Samen met De Betho

“Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor de medewerkers van de Betho, qua aansturing en begeleiding. Het is fijn dat wij daardoor één aanspreekpunt hebben. Dat zie ik als enorme service, want daarmee worden wij ontzorgd als werkgever. Het belangrijkste argument om ook begeleiding vanuit Dethon te detacheren, is dat zij heel veel ervaring hebben met deze doelgroep. Zij kennen de mensen goed en weten heel goed wat zij wel en niet aankunnen qua werk.”

Steeds meer pakketten

De pakkettenbranche is een goedlopende branche, waarin het steeds drukker wordt. “Het hoort bij ons vak dat je heel flexibel moet zijn”, legt Sjoerd uit. “De ene dag is drukker dan de andere… en een dag in december, tussen Sinterklaas en Kerst, kan je niet vergelijken met een dag in februari of september. Kortom: de planningen en werkzaamheden schuiven continue. “Toch merkt de ochtendploeg van Dethon daar wat minder van, omdat we die werkdruk niet bij hen willen leggen. Zij hebben baat bij een werkproces met een duidelijke structuur.”

Structuur

Hoe we dat organiseren? “De reguliere flexkrachten zetten we heel flexibel in om de pieken op te vangen, zodat we de medewerkers van Dethon en de Betho structuur in het werk kunnen aanbieden. Zij doen elke dag zoveel mogelijk dezelfde werkzaamheden, op dezelfde werkplek, met dezelfde collega’s. Kan iemand meer uitdaging aan? Dan wordt dat langzaam opgebouwd. Die afstemming over taken en werkdruk laten we volledig over aan de leidinggevenden van Dethon.”

 

"Medewerkers met een arbeidsbeperking hebben baat bij een werkproces met een duidelijke structuur. Daar zorgen we voor."

Sjoerd Gelok - operational manager uitzend- en detacheringsbureau Timing

Iedereen kan meedoen

PostNL werkt al jaren aan de verdere verbetering van het sorteerproces. Het is bewust zo ingericht dat mensen met een arbeidsbeperking makkelijk mee kunnen werken. “Om een voorbeeld te noemen: het werkproces is bewust heel visueel ingericht, met duidelijke kleuren die een betekenis hebben”, verduidelijkt Sjoerd. “Dankzij de kleuren is alles in het werkproces vrij simpel aan te leren. Iedereen kan meedoen. Zelfs als je niet kunt lezen, maar wel een barcode kan scannen, kun je bij ons komen werken.”

Is werken in het sorteercentrum iets voor jou? Ga naar de vacaturepagina.

Juiste balans

De begeleiding vanuit Dethon op de werkvloer is heel erg belangrijk voor het slagen van een groepsdetachering,” vindt Sjoerd. “De leidinggevenden kennen de mensen persoonlijk en hebben aandacht voor de verhalen van medewerkers. Dat gaat juist om de verhalen die spelen buiten de werkvloer: of iemand lekker in zijn vel zit, of dat er problemen thuis zijn. De juiste balans tussen privé en werk is belangrijk. Als het nodig is, kunnen we het werk aanpassen en voorkomen dat iemand overwerkt raakt.”

Groeien

“De persoonlijke benadering, vind ik een enorme meerwaarde van Dethon. Zo kun je de medewerkers vasthouden voor de langere termijn. Ik ben heel erg tevreden over deze werkwijze en de samenwerking. Wat ons betreft gaat het team dat werkzaam is via de groepsdetachering alleen maar groeien de komende tijd.”

 

Over Timing

Timing is een detacherings- en uitzendbureau voor ruim 25.000 flexmedewerkers en payroll krachten. Zij verzorgen de totale personeelsbezetting van het PostNL sorteerproces in Goes. Dit doen zij niet alleen in Goes maar ook voor de acht andere grote sorteercentra van PostNL. Timing heeft meerdere vestigingen en behoort tot de top-3 bedrijven in de uitzendbranche. Naast PostNL behoren andere grote Nederlandse merken tot hun portefeuille, zoals Wehkamp, DHL en ANWB.

Ga via onderstaande link naar de website van Timing. Of lees meer over dit project op de website van Dethon detacheringen.