Via de gemeente Terneuzen is Kenneth aan de slag op de afdeling bezorgdienst bij Dethon. Hij startte met een werkervaringsplaats en heeft inmiddels een contract bij Dethon. “Ik hou van dit werk”, vertelt hij trots.

Begeleiding van het WerkServicePunt (WSP)

Kenneth woonde tot twee jaar geleden in Willemstad op Curaçao. Hij besluit naar Terneuzen te verhuizen, waar ook familieleden wonen. Achteraf verhuist hij op een wat ongelukkig moment; in januari 2020… nét voor de Corona-crisis. Een baan vinden in Zeeuws-Vlaanderen blijkt niet eenvoudig. Via het WerkServicePunt (WSP) van de gemeente Terneuzen/Sluis wordt hij begeleidt naar werk. “Het is mooi dat de overheid je helpt bij het vinden van een baan. Dat is in Curaçao heel anders geregeld”, vertelt Kenneth.

Het contact met mensen maakt het werk extra leuk

De bezorgdienst past goed bij de vrolijke Kenneth. Het past bij hem om ‘onderweg’ te zijn; want in Curaçao had hij een eigen busbedrijf. Nu rijdt hij niet met mensen, maar met pakketjes van PostNL. Maar nog steeds is het contact met mensen belangrijk: “Dat menselijke contact maakt het werk bij de bezorgdienst erg leuk. Mijn route gaat langs bedrijven en particuliere klanten. Overal waar ik kom, is iedereen is vriendelijk. Zij zijn blij als ze hun pakketje in ontvangst nemen. Sommige mensen zitten er echt op te wachten. Er is ook een vrouw die altijd een fooitje geeft als ik haar pakketje bezorg. Leuk toch?”

"Vanuit mijn functie ontmoet ik veel mensen. Maar zelden zo iemand als Kenneth. Hij is zo positief en dankbaar! Fantastisch dat ik hem mocht begeleiden!"

Niël - trajectbegeleider

Van werkervaringsplaats naar contract

Iemand die (langere tijd) een uitkering ontvangt kan bij Dethon aan de slag op een werkervaringsplaats. In eerste instantie is dat voor drie maanden. Soms wordt dat verlengd naar zes maanden. Daarna stroomt iemand door naar een werkgever in de regio. Omdat er bij de bezorgdienst op dat moment een vacature is voor een reguliere kracht, krijgt Kenneth een contract aangeboden om in dienst te komen bij Dethon. “Daar ben ik heel blij mee! Ik werk vijf dagen; vier doordeweekse dagen en elke zaterdag.”

Een contract en een opleiding: een goede basis

“Het mooie is dat ik tegenwoordig op maandag ook nog een opleiding mag volgen: Basissterk. Dat is soms hard werken… maar het is goed voor mij. Hier leer ik de Nederlandse taal, rekenen en met computers werken. Hoewel mijn start in Nederland niet makkelijk was, is alles goed gekomen. Natuurlijk mis ik Curaçao wel eens, maar ik ga niet meer terug… behalve voor vakanties natuurlijk!”