In het sorteercentrum van PostNL in Goes is het een drukte van belang. Alle pakketten worden ’s morgens vroeg gesorteerd voor de pakketbezorgers. Het sorteerproces verloopt geordend en met snelheid. Bob vertelt ons over zijn werkdag.

Teamwork

“We werken als een team en starten om 7 uur ’s morgens. Het vroege opstaan went wel”, vindt Bob. “De hoge, grote rolcontainer met pakketten staan dan klaar om gesorteerd te worden. Een deel van het team zorgt voor de aan- en afvoer van volle en lege containers, dit doen ze voor de collega’s die de pakketten op de sorteerband leggen. Het is echt teamwork.”

Kietelen

“Het mooie van het werken in een teamverband, is dat je elkaar aanvult. De leidinggevenden weten goed wat je in huis hebt. Ik kan bijvoorbeeld basisstoringen van de machines oplossen. Als ik het zelf niet kan oplossen, dan kan ik altijd de monteur om hulp vragen. Maar ik probeer het altijd eerst zelf. Mijn vooropleiding is het gymnasium, dus het is voor mij goed dat ik uitgedaagd word. Ik noem dat ook wel ‘mijn brein kietelen’…”, vertelt Bob glimlachend. “Ik ben bijvoorbeeld ook opgeleid voor de ‘rejects’. Dit zijn de pakketjes die een foutmelding geven in de sorteermachine, die we handmatig corrigeren.”

Op tijd klaar

Waarom zou hij anderen aanraden om te solliciteren voor een baan in het sorteercentrum? Bob: “Het teamgevoel is goed: we werken samen lekker door en ondertussen is er ruimte voor sociale contacten en een grapje. Het mooiste is als we niets tegen elkaar hoeven te zeggen en alles gesmeerd loopt. Dat geeft een goed gevoel.” Vroeg beginnen ziet Bob als een voordeel. “Vroeg beginnen, betekent ook dat je op tijd klaar bent”,  is zijn eenvoudige uitleg. “Natuurlijk is het wel eens wat drukker en loopt de planning wat uit, maar over het algemeen zijn we op hetzelfde tijdstip klaar.”

Kom jij ons team versterken in het sorteercentrum? Bekijk de vacatures op Dethon.nl/vacatures. De onderstaande link opent op een nieuwe webpagina.

"Het werk voor PostNL heeft mij persoonlijk veel opgeleverd, ik ben heel bij dat ik stap voor stap deze doelen heb gehaald."

Bob - medewerker sorteercentrum

Beperkte energie

Bob moet zichzelf er ook aan houden om op tijd te stoppen: “Ik heb helaas beperkte energie vanwege chronische vermoeidheid. Gelukkig wordt daar wel rekening mee gehouden.” De chronische vermoeidheid is ook de reden waarom Bob eerder is gestopt met school en vervolgens thuis is komen te zitten. “Ik belandde in een vicieuze cirkel: eindeloos vermoeid en steeds vermoeider. Dankzij goede begeleiding heb ik geleerd om met deze beperking om te gaan en toch weer te kunnen werken. Dit vergrootte mijn wereld, want bij PostNL kom ik met veel meer mensen in aanraking dan daarvoor.”

Werken als sport

“Als ik vaste patronen aanhoud, dan gaat het goed. Bijvoorbeeld vaste tijden voor het opstaan en het naar bed gaan. Weten hoeveel activiteiten ik kan doen. Dat heb ik langzaam opgebouwd met sporten en vrijwilligerswerk. Daarna kwam de stap naar het werk in het sorteercentrum van PostNL. Inmiddels ben ik zover dat ik niet meer sport: want het werk in het sorteercentrum is precies voldoende fysieke inspanning om fit te blijven. De combinatie van werken en bewegen heeft me nog meer opgeleverd, want ik verdien nu mijn eigen salaris en woon zelfstandig. Ik ben er trots op, dat ik stap voor stap deze doelen heb gehaald.”

Gedetacheerd via Timing

De medewerkers van Dethon worden gedetacheerd via detacheringsbureau Timing. Benieuwd wat opdrachtgever Timing vindt van de samenwerking? Lees het verhaal via onderstaande link.