De Ambachterie uit Oostburg is een opdrachtgever van onze afdeling montage en verpakking. Dethon verzorgt het vouwwerk van de verpakkingen voor hen.

Begonnen als hobby

Bij de Ambachterie maken ze overheerlijke kroketten, bitterballen en tapaskroketjes. Het bijzondere van alle producten zijn de unieke vullingen en speciale smaakcombinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zeeuwse Spekbal? Dat wil je toch eens geproefd hebben?

Het verhaal van de Ambachterie

“Het is een uit de hand gelopen hobby”,  vertelt Dennis Coppens de oprichter van de Ambachterie. “Als kok maakte ik regelmatig kroketten en dat deed ik in mijn vrije tijd ook voor familie en vrienden.” Dit groeit steeds verder, totdat hij in 2011 zijn droom verwezenlijkt en eigen bedrijf start. De groei zet door, de vraag van de horeca in binnen- en buitenland wordt groter. In 2014 rolt de 250.000ste kroket door de handen, een jubileum dus!

Machinaal productieproces

Met de hand rollen is een intensief proces, daarom besluit Dennis om te investeren en een deel van het productieproces machinaal uit te voeren. “Zonder tekort te doen aan de ambachtelijke smaak uiteraard”, lacht Dennis. In 2016 is er een nieuwe mijlpaal; ook zijn vrouw Ellen komt in het bedrijf en neemt de administratie en acquisitie van nieuwe klanten voor haar rekening. Dennis richt zich op de inkoop en het productieproces. In 2018 is er ook een belangrijke mijlpaal; dan start de samenwerking met Dethon. Want… alle kroketten en bitterballen moeten ook worden verpakt.

Eerlijk product

Onze medewerkers van de afdeling montage & verpakking vouwen deze dozen. Om een idee te geven; in 2019 produceert De Ambachterie 6.200.000 kroketten, samen met twaalf collega’s. Daar komen flink wat verpakkingen aan te pas. Waarom heeft Dennis voor Dethon gekozen als partner voor het verpakken? “Samenwerken met Dethon past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een keuze die past bij de mooie en eerlijke producten die de Ambachterie maakt”, legt hij uit.

De Ambachterie en Dethon

Dennis is erg tevreden over de samenwerking. ‘’De lijnen zijn kort en Dethon is erg flexibel in alles wat ik vraag. Het magazijn is groot genoeg om aan mijn buffer voorraad te voldoen, dus ik zit nooit zonder mijn dozen. Deze dozen komen rechtstreeks van onze leverancier naar Dethon toe, zodat zij deze alvast kunnen voorvouwen.’’

“Het is een uit de hand gelopen hobby. Wat begon met handmatige productie is nu machinaal. Zonder tekort te doen aan de ambachtelijke smaak uiteraard.''

- Dennis

Tip van de chef

Voor het geval dit artikel enige snack-trek heeft opgeleverd, hebben we ook gevraagd naar de chef zijn specialiteit… Wat is Dennis zijn favoriete product? “Dit wisselt per seizoen. In de zomer is dat de Vlaamse garnalenkroket. Ons geheim is dat deze met garnalenmelk gemaakt wordt, in plaats van de Nederlandse garnalen bouillon. Dit maakt het kroketje nog romiger en smaakvoller. In de winterperiode eet ik het liefst een Bier&kip tapaskroket. Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken.”

Honger?

Ook al zin in een kroket die krokant van buiten maar zacht van binnen is…?
Kijk dan op onderstaande link voor de verkooppunten en meer info.