Jennifer maakt van iedere dag een feestje op de elektronica afdeling van Dethon productie. “Fijne collega’s maken je dag een stuk gezelliger. Dat is voor mij heel belangrijk. Want een goede sfeer, dat is het halve werk!” vertelt Jennifer.

Nieuw avontuur

Via de gemeente vind Jennifer een werkervaringsplaats bij Dethon bezorgdienst. Met behoud van uitkering gaat ze aan de slag als pakketbezorger. Alle routes kende ze op haar duimpje. Toch begint er bij Jennifer iets te kriebelen. “Ik was nieuwsgierig naar de andere afdelingen van Dethon en toe aan een nieuwe uitdaging. Ik waagde de sprong en begon aan mijn avontuur op de elektronica afdeling in Terneuzen. Al snel mocht ik mijn arbeidscontract bij Dethon tekenen.”

Verantwoordelijk en precies

Dat Jennifer een pietje precies is blijk al snel. Met de grootste zorg controleert ze of de printplaten goed werken. “Ik voel mij heel verantwoordelijk voor mijn werk. Ik programmeer printplaten op de assemblage afdeling van elektronica. Deze worden verwerkt in de aansturing van vuilniswagens. Daar mag natuurlijk niets aan mankeren. Nadat mijn printplaat is verwerkt tot het eindproduct doe ik altijd een laatste controle. Want zeg nou zelf: als je iets koopt in de winkel wil je toch ook dat het werkt?”

Spannend

Een nieuwe omgeving en andere collega’s. Jennifer was toe aan het nieuwe avontuur, maar spannend blijft het altijd. “Ik heb moeite met verandering. Dat merk ik bijvoorbeeld als ik plotseling nieuwe werkzaamheden krijg of als er een verloop in collega’s is. Gelukkig weten mijn collega’s en leidinggevende precies hoe zij hiermee om moeten gaan.”

 

"Nadat mijn printplaat is verwerkt tot het eindproduct doe ik altijd een laatste controle. Want zeg nou zelf: als je iets koopt in de winkel wil je toch ook dat het werkt?”

- Jennifer

Fijne collega's

De collega’s van Jennifer spelen een belangrijke rol in haar werkplezier. Behalve voor humor is er ruimte voor ondersteuning en het delen van ervaringen. “Soms heb ik tijd voor mijzelf nodig. Dat kan zijn omdat iets mij te veel wordt of omdat het wat minder goed met mij gaat. Dit kan ik op de afdeling delen als ik dat wil. Maar heb ik behoefte aan een dag thuis zijn? Dan kan dat vaak ook. Het is fijn dat daar flexibel mee wordt omgegaan. Dat geeft mij veel rust.”