Dennis benadrukt het meerdere keren: hij komt naar het werk met een glimlach. Met veel plezier werkt hij sinds 1996 op de afdeling interieurbouw van Dethon.

Dennis meteen na zijn middelbare school gestart op deze afdeling: “Een logische keuze voor mij, want ik had de richting houtbewerking gevolgd op school. Toen ik begon, maakte Dethon nog zware eiken houten bankstellen. Die bankstellen zijn natuurlijk niet meer van deze tijd. Tegenwoordig maken we andere meubels van hout die passen bij de vraag van de huidige markt. Zoals een grote serie kasten van gemelamineerd plaatmateriaal. Of een meubel op maat, zoals een balie bijvoorbeeld.”

Geconcentreerd werken

Dennis werkt als machinebediener. “Eigenlijk kan ik alle machines wel bedienen: de CNC freesmachine, de zaagmachine. Het leukste vind ik het bedienen van de CNC-boormachine. Als eerste meten we het materiaal na. Daarna moeten we de maten instellen op de machine. Komt alles overeen met de technische tekening? Dan kunnen we aan de slag met het boren van de gaten”, legt hij uit. “Eén voor één voeren we de planken door. Ook dat is een nauwkeurig werk, waarbij je goed moet opletten. Want bijvoorbeeld een zijpaneel wordt vaak op een andere plaats geboord dan een achterwand. Je moet dus goed geconcentreerd je werk doen.”

“Eigenlijk kan ik alle machines wel bedienen: de CNC freesmachine, de zaagmachine. Het leukste vind ik het bedienen van de CNC-boormachine."

- Dennis

Van alle markten thuis

“Het leuke van het werk als machinebediener is dat je altijd werk hebt. Stel het is druk in de productie van metaal of kunststof, dan kan ik daar ook helpen. Het is leuk dat je overal voor ingezet kan worden, zodoende leer je een heleboel. Het liefste werk ik met hout. Ik weet niet precies waarom. Misschien omdat het een natuurlijk materiaal is?”

Werken als een team

“Ook op de afdeling interieurbouw word ik ingezet waar het nodig is. Stel dat we bijvoorbeeld honderd kasten maken, dan bedien ik meestal de boormachine. Zijn in alle planken de gaten geboord? Dan help ik daar waar het nodig is. Bij het schuren of bij het aanbrengen van de kantband. We werken als een team. Samen zetten we de schouders eronder. Het geeft echt een tevreden gevoel, wanneer we de kasten in elkaar zetten en alles past precies. Dan voel ik me echt trots en ga ik met een grote glimlach naar huis.”