Remco zit op zijn plek op de afdeling metaal in Hulst. "De sfeer is hier goed en de collega's zijn gezellig. Ik verwacht dat ik hier blijf werken tot mijn pensioen!"

Meerdere bewerkingen

Remco werkt op de afdeling geconcentreerd aan zijn taken voor vandaag: het assembleren van onderdelen voor een reinigingsmachine. “Het onderdeel is al gezaagd en geschuurd, er zijn gaatjes in geboord, vervolgens is het onderdeel getapt en getrommeld… en nu doe ik de laatste bewerking: het vastschroeven aan een ketting.”

Eigen inbreng

“Eerst zet ik de ketting losjes vast met een klein schroefmachientje. Daarna schroef ik alles stevig vast met de grote schroefmachine. Dat trucje met de kleine schroefmachine heb ik zelf bedacht. Zo kan ik efficiĆ«nter en sneller werken. Dit vonden ze zo’n goed idee dat er meteen nog een kleine schroefmachine erbij werd gekocht. Dan is er altijd eentje met een volle accu. Ik vind het mooi dat ik eigen inbreng heb in mijn werkzaamheden.”

Werken in de drukkerij

“Voordat ik bij Dethon kwam werken, heb ik jaren gewerkt in de drukkerswereld. Totdat het bedrijf waar ik werkte werd overgenomen. Dat was in 2000. Sindsdien werk ik bij Dethon. Ik heb veel verschillende werkzaamheden voor Dethon gedaan. Zo ben ik enkele keren gedetacheerd en heb ik in de tomatenkas gewerkt. Daarna werkte ik bij Dethon cleaning en op de kunststof afdeling en nu werk ik op de metaalafdeling sinds 2016. Het leukste vond ik mijn detachering bij drukkerij Pieters, voor inpakwerk en bezorging van drukwerk. Dat past goed bij mijn achtergrond.”

Persoonlijk betrokken

Wat vindt Remco van het werk op de metaalafdeling in Hulst? “Gelukkig heb ik hier echt mijn draai gevonden. Ik voel mij hier wel thuis. Dat zit hem in de gezellige sfeer. Er wordt hier veel gelachen en ik kan het goed vinden met de collega’s en de leidinggevenden. Het is prettig dat leidinggevenden betrokken zijn en ook persoonlijke zaken met je bespreken. Ze luisteren naar me als ik ergens mee zit. En ze helpen me ook waar nodig. Dat betekent dat er vertrouwen is naar elkaar. Dat vind ik heel erg prettig.”

Schouders eronder

“Verder vind ik het prettig dat ik werkzaamheden vrij zelfstandig kan uitvoeren. Als ik weet welke opdrachten ik moet doen, dan ga ik ermee aan de gang. Daar waar nodig, krijg ik uiteraard wel hulp van leidinggevenden. Het is mooi dat ik enigszins zelf mijn taken kan indelen, terwijl ik toch ook een onderdeel bent van het team. Samen zetten we de schouders eronder om het werk gedaan te krijgen. Dat geeft een goed gevoel.”