Stage lopen bij Dethon vanuit het speciaal onderwijs? Daar heeft Olav ervaring mee. Op de afdeling montage en verpakking heeft hij zijn perfecte stageplaats gevonden. Hij vertelt er graag over.

Wil je jezelf even voorstellen?

“Natuurlijk wil ik dat! Mijn naam is Olav. Achttien jaar geleden ben ik geboren in Den Bosch. Inmiddels woon ik alweer elf jaar in Terneuzen. Ik zit op de Wingerd. Daar volg ik speciaal voortgezet onderwijs. Leren is leuk, maar stage lopen bij Dethon? Dat is nog veel leuker!”

Hoe kwam je bij Dethon terecht?

“Samen met mijn begeleider van de Wingerd heb ik naar stages gekeken. Bij Dethon werken gelijkgestemde mensen. Daarnaast is hier ruimte voor aandacht en begeleiding. Daarom leek een stage bij Dethon ons geschikt voor mij. Dat gevoel bleek te kloppen. Ik zit hier precies op mijn plek op de afdeling montage en verpakking! Op dit moment ben ik bezig met het inpakken van suikerzakjes. Die doe ik in een doosje. Mijn collega weegt de doos en vouwt hem dicht. Knap staaltje teamwork!”

Wat heb je bij Dethon gedaan en geleerd tot nu toe?

“Voordat ik hier stage kwam lopen wilde ik alles wat ik deed zo snel mogelijk doen. Hier heb ik geleerd dat rustig werken en geduld hebben beter is. Daar word ik zelf gelukkiger van. Ook het eindresultaat van mijn werk is daardoor van hogere kwaliteit.”

"Bij Dethon werken gelijkgestemde mensen. Daarnaast is hier ruimte voor aandacht en begeleiding."

Olav

Noem eens twee dingen die je prettig vindt aan werken bij Dethon?

“Dat is een lastige vraag. Ik vind zoveel dingen hier leuk. Als ik moet kiezen? Dan vind ik het vooral heel prettig dat ik in mijn eigen tempo mag werken. Ik voel me hier nooit opgejaagd of gehaast. Daarnaast heb ik elke dag lol met mijn collega’s. We maken veel grapjes met elkaar tijdens het werk en in de pauzes. Daardoor voel ik mij op mijn gemak bij Dethon. Mijn leidinggevende zorgt er ook voor dat ik mij hier fijn voel. We hebben fijne gesprekken met elkaar en ik kan altijd bij hem terecht met vragen.”

Tot slot: wat is je droom op werkgebied voor de toekomst?

“Ik wil heel graag vast bij Dethon komen werken. Het liefst tot mijn pensioen. Eigenlijk moet ik nog naar school totdat ik 20 ben. Dat komt doordat ik speciaal onderwijs volg. Je blijft dan iets langer op school dan bij regulier onderwijs. Maar als ik goed mijn best doe, en er is ruimte op de afdeling, mag ik misschien al eerder in dienst komen. Daar hoop ik op!”

Meer weten over stage vanuit het speciaal onderwijs? Lees verder op de website van dethon.nl via onderstaande link, deze link opent in een nieuw tabblad.