Jos begeleidt mensen die bij Dethon starten met hun werkervaringsplaats. Met zijn flinke dosis ervaring leert hij ze de fijne kneepjes van het schoonmaakvak.

Begeleiden

“Ik heb op veel afdelingen gewerkt”, vertelt Jos. “Maar wat ik nu doe? Dat vind ik het leukste van allemaal.” Jos begeleidt namelijk mensen die bij Dethon Cleaning starten met een werkervaringsplaats.

De werkervaringsplaats

Via de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen komen mensen tijdelijk bij Dethon werken. Bijvoorbeeld omdat ze een bijstandsuitkering hebben. Zo doen zij werkervaring op, waarna ze na drie maanden of zes maanden door kunnen stromen naar de arbeidsmarkt.

“Ik heb op veel afdelingen gewerkt”, vertelt Jos. “Maar wat ik nu doe? Dat vind ik het leukste van allemaal.”

- Jos

Samen op pad

“Vanuit Dethon cleaning mag ik een groep begeleiden in het dagelijks werk. Zij worden ingewerkt door mijn teamleider Kathy en vervolgens gaan ze met mij op pad tijdens de werkdag. Zo leren we iemand de fijne kneepjes van het schoonmaakvak.”

Voldoening

“Wat ik het liefst doe, is mensen motiveren om het beste uit zichzelf te halen”, lacht de altijd positieve Jos. “Een mooi voorbeeld is een collega die ik heb begeleid toen ze via de gemeente bij Dethon kwam werken. Inmiddels is ze doorgestroomd naar een reguliere baan in de schoonmaak. Ik kwam haar daar tegen en ze vertelde me hoe blij ze is met haar baan. Precies daarom doe ik mijn werk zo graag. Het geeft voldoening om te zien dat ze zo ver is gekomen!”