Als onderdeel van zijn inburgeringstraject stroomt Nixsan binnen bij Dethon. Nixsan: “Vier jaar geleden mocht ik mijn contract bij Dethon cleaning tekenen. Ik kan met zekerheid zeggen: deze baan past perfect bij me.” Lees snel meer over de reis van Nixsan.

Van Sri Lanka naar Terneuzen

Instromen bij Dethon? Dat kan op 1000 en één manieren. Bijvoorbeeld vanuit een inburgeringstraject. Nixsan vertelt ons zijn verhaal. Hij is geboren in Inuvil, een dorp in Noord-Sri Lanka. Inmiddels woont hij al lange tijd in Terneuzen en werkt hij bij Dethon cleaning.

Nixsan: “Voordat ik naar Nederland verhuisde werkte ik als visser in Sri Lanka. Ik woonde daar samen met mijn vrouw en kinderen. Door de oorlog was het niet meer veilig om daar te wonen. Mijn gezin en ik zijn gevlucht naar Nederland en vroegen hier asiel aan.”

Werken in Nederland

Eenmaal in Nederland mocht Nixsan als statushouder niet direct aan het werk vanwege de regelgeving. “Vreselijk vond ik dat! Ik kan namelijk helemaal niet stilzitten en ben altijd in de weer. Daarom vulde ik mijn dagen met zingen in een koor en vrijwilligerswerk met kinderen.”

Op de website van Dethon.nl lees je meer over de werkervaringsplaats en verhalen van medewerkers die op andere manieren bij Dethon instroomden. Klik op één van de links voor meer informatie.

"Quote van Ceciel"

Ceciel Jonkheim - afdelingschef Dethon cleaning

Met uitkering

Als onderdeel van zijn inburgeringstraject meldde een gemeenteconsulent Nixsan aan voor een werkervaringsplaats bij Dethon. Tijdens dit traject doet iemand werkervaring op, met behoud van uitkering. Het doel van de werkervaringsplaats is dat iemand kan doorstromen naar een reguliere werkgever.

Nieuwe uitdagingen

Nixsan start op de afdeling montage en verpakking in Terneuzen. Al snel blijken zijn ambities groter en begint hij aan een nieuwe uitdaging. Hij zet zijn traject voort bij Dethon cleaning. “Vier jaar geleden begon ik met mijn werkervaringsplaats bij Dethon cleaning. Hier heb ik na een aantal maanden een arbeidscontract gekregen. Ik kan met zekerheid zeggen: deze baan past perfect bij me.”