Sukri verhuisde in 2004 naar Nederland vanuit Italië. Daar is hij vanwege oorlog in Macedonië (toen onderdeel van Joegoslavië) naartoe gevlucht. Hij begon bij een online warenhuis wat resulteerde in thuis zitten met een uitkering. “Via de gemeente Hulst ben ik bij Dethon binnengekomen. Daar ben ik tot op de dag van vandaag blij om!”.

Voor Sukri is werken belangrijk om verschillende redenen. Eén daarvan is financieel in staat zijn om voor zijn kinderen te zorgen. Hij vertelt: “Ik heb vier kinderen. Daarom ben blij dat ik een vaste baan heb. Ik heb een stabiel inkomen waarmee ik voor hen kan zorgen. Dat geeft een goed gevoel.”

Een vaste baan

Een vaste baan is voor Sukri niet vanzelfsprekend. Voordat hij bij Dethon aan de slag ging, ontving Sukri een uitkering. “Nadat het bedrijf waarvoor ik werkte ermee stopte, kwam ik thuis te zitten. Ik vond niet direct een nieuwe baan en heb daarom een uitkering aangevraagd. Maar thuis zitten? Dat is echt niks voor mij! Ik wil mezelf nuttig voelen. Daarnaast is mijn salaris hoger dan een uitkering. Dat is ook mooi meegenomen!

Gemeente

Via de gemeente Hulst kwam Sukri binnen bij Dethon. “De gemeente heeft mij geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Een consulent van de gemeente heeft me geïntroduceerd bij Dethon. En je ziet het: ik ben er nog steeds!”

“Al met al een flinke reis. Maar wat ben ik blij dat ik hem heb afgelegd. Het heeft me veel goeds gebracht”.

- Sukri

Flinke reis

Dat het een stevige reis was van Macedonië naar Dethon mag duidelijk zijn. “De weg die ik heb afgelegd is niet altijd even gemakkelijk geweest. Ik heb veel familie moeten achterlaten in mijn geboorteland. Ik zie sommigen van hen af en toe. Maar de afstand blijft lastig. Al met al een flinke reis. Maar wat ben ik blij dat ik hem heb afgelegd. Het heeft me veel goeds gebracht”.