Welk type werk past bij iemand? Soms is dat een zoektocht. Pedro heeft dankzij het project Groene Starters zijn draai binnen Dethon gevonden. Hij is gestart via een Werkervaringsplaats en heeft nu een contract bij Dethon groen.

Op zijn plek bij Dethon groen

Uit alles blijkt dat Pedro houdt van hard werken: “Van werken bij het voorlichtings- en opleidingscentrum van Dethon tot het bezorgen van pakketten voor Dethon bezorgdienst: ik heb het geprobeerd. Toch kon ik mijn draai niet goed vinden. Totdat ik mij aanmeldde voor het project Groene Starters. Ik kan nu echt zeggen: ik zit op mijn plek!”

Groene Starters

Wat houdt het project Groene Starters in? “De deelnemers worden aangedragen vanuit de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten en volgen een vierdaagse training over werken bij Dethon groen. Na de training starten zij direct met hun Werkervaringsplaats. Thema’s die aan bod komen:

  • Hoe werk ik veilig langs de weg?
  • Wanneer groeit onkruid te hoog?
  • Hoe werk ik met machines voor onkruidbestrijding?

Begeleiding

Goede begeleiding is belangrijk voor het slagen van de werkervaringsplaats. Er is een trajectbegeleider vanuit Dethon betrokken die nauw samenwerkt met de gemeenteconsulent. Daarnaast is er goede afstemming nodig met de personeelsadviseurs en leidinggevenden bij Dethon. Pedro heeft hier veel aan gehad: “Samen met mijn trajectbegeleider heb ik gekeken naar wat voor werk bij mij past. Wat vind ik leuk? En wat is er mogelijk binnen Dethon? Daar zijn we samen mee aan de slag gegaan.”

“Begeleiding is belangrijk. Ik voel mij gehoord en gezien.”

- Pedro

Luisterend oor

“Mijn trajectbegeleider, personeelsadviseur en leidinggevende van Dethon groen staan altijd voor mij klaar. Een luisterend oor of een goed gesprek, bij hen kan ik met alles terecht. Ik voel mij gehoord en gezien. Dat helpt mij om in mijn kracht te staan. Loop ik tegen iets aan op het werk? Dan is één van hen er om mij hierin te ondersteunen.”

Zelfvertrouwen

Pedro geeft aan dat het traject hem heeft helpen groeien in zelfvertrouwen. “Problemen zijn er nu om op te lossen en niet om van weg te lopen”, zegt Pedro stellig. “Mede hierdoor weet ik zeker dat ik mijn werk bij Dethon groen nog lang met plezier kan doen. Met plezier naar je werk gaan is waardevol. En ik? Ik ga nu fluitend naar mijn werk!”

Is de Werkervaringsplaats iets voor jou? Lees hier meer over via onderstaande link of meld je meteen aan. De linkjes verwijzen naar de website van Dethon.nl en openen op een nieuwe pagina.