Een groep van circa veertien collega’s voert als groepsdetachering corveewerkzaamheden uit bij Yara in Sluiskil. Onze medewerkers houden de fabrieken en het fabrieksterrein schoon en opgeruimd.

Opgeruimd

Yara produceert stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën, zoals Air1 en NOxCare, maar ook CO2 voor de frisdrankindustrie en bierbrouwerijen. De groepsdetachering bij Yara (en andere bedrijven) wordt gecoördineerd door Jaco. Hij geeft samen met enkele voormannen leiding aan de groepsdetacheringen in de Kanaalzone.

Vieze handen

Welke werkzaamheden doet Dethon bij Yara? “We maken schoon in de fabrieken en draaien zodoende mee in het productieproces. Niet met een emmer met sop, zoals Dethon cleaning”, lacht Jaco. “Mijn team maakt schoon met de bezem en de schop, en daar worden we zelf soms best vies van.”

Good housekeeping

“Wij zorgen voor corveewerkzaamheden en ‘good housekeeping’ in de fabrieken en op het terrein. Met corveewerkzaamheden bedoelen we: vegen, afval verzamelen, opruimen van stenen en papierprikken. Soms assisteren we tijdens een onderhoudsstop. Het werk is erg afwisselend. De ene collega vindt die afwisseling fijn, de andere niet. Daarom is dit werk niet voor iedere Dethon-medewerker geschikt. Je moet goed in een team kunnen samenwerken en tegen fysiek zwaar werk kunnen. In dit team werken echte aanpakkers.”

"De leidinggevenden hebben de expertise in huis, die wij niet hebben. Zij weten perfect hoe zij het team van medewerkers moeten samenstellen en aansturen."

Evelien de Visser - Senior HR Manager bij Yara Sluiskil

VCA certificaat

Veilig werken staat voorop bij Yara. Alle medewerkers zijn dan ook VCA-gecertificeerd. “Medewerkers die de opleiding lastig vinden, die geven we één-op-één-begeleiding. Het is belangrijk om de tijd te nemen voor het doorspreken van de lesstof en we oefenen met examens. We motiveren hen altijd om door te zetten. Zeker als iemand het moeilijk vindt, is het behalen van het certificaat een grote prestatie. Daar doe je het voor.”

Veilige werkomgeving

Dankzij de VCA-opleiding zijn onze collega’s goed op de hoogte van de veiligheidsregels op het terrein. Maar wist je dat zij ook bijdragen aan de veiligheid van het productieproces? “Eén van de belangrijkste taken is het opruimen van de korrels kunstmest. De ‘gemorste producten’ vegen wij op, en die kunstmestkorrels gaan vervolgens terug in het productieproces. Er gaat zodoende niets verloren. Het is niet alleen duurzaam en netjes, maar het draagt ook bij aan de veiligheid in de fabriek. Want over die korrels kun je flink uitglijden. Wij voorkomen glij- en valgevaar. Daarom is het belangrijk dat we nauwkeurig werken. En wanneer alles er netjes bij ligt, dan zijn we als team trots op wat we hebben bereikt. ”

Werkplezier

Bij een groepsdetachering worden ook de leidinggevenden gedetacheerd. De medewerkers kunnen op deze manier goed worden aangestuurd en begeleid en de opdrachtgever heeft één aanspreekpunt. “Deze werkwijze is voor iedereen heel helder en duidelijk. De samenwerking verloopt prettig. We ontvangen daar ook veel waardering voor terug. Een compliment, of een koffiekoek. Waar sommige mensen hun neus ophalen voor vies werk, vinden onze collega’s het fantastisch om gewoon lekker bezig te zijn. Dat werkplezier stralen zij ook uit, en ik denk dat ze daarom veel complimenten krijgen van de Yara-medewerkers.”

Benieuwd wat Yara vindt van de samenwerking met Dethon? Lees meer hierover op dethon.nl/detacheringen via onderstaande link. Deze link opent via een nieuw tabblad.