De stap maken van de ene naar de andere afdeling? Edwin Maas en Ruben Wulfraat deden het. Van de afdeling montage- en verpakking stroomden ze door naar Dethon groen.

Nieuwe vaardigheden

Op de afdeling montage- en verpakking waren vanwege het coronavirus tijdelijk te weinig werkzaamheden om alle medewerkers aan het werk te houden. En laat stilzitten nou net niet één van hun kwaliteiten zijn. Buiten zijn en nieuwe vaardigheden leren? Dat past beter!

Contact met collega’s

Edwin: “Thuis zitten is niets voor mij. Ik miste structuur in mijn dag en het werken met collega’s. Ik was eraan toe om weer lekker aan de slag te gaan. Stiekem had ik altijd al interesse in Dethon groen. Ik vroeg me dan af hoe het zou zijn om daar te werken.” Edwin zit zichtbaar goed op zijn plek. Terwijl hij zorgvuldig afval opruimt vertelt hij: “Ik vond het wel spannend om op een andere afdeling te werken en nieuwe collega’s te ontmoeten. Maar het heeft goed uitgepakt zoals je ziet. Wat de toekomst mij brengt? Dat weet ik nog niet. Maar één ding weet ik zeker: Dethon groen tot mijn pensioen!”

“Ik ben heel blij dat ik hier werk. Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en ik ben de hele dag buiten."

- Ruben

Hele dag buiten

Ruben werkt in april 2021 een jaar bij Dethon groen. “Ik ben heel blij dat ik hier werk. Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en ik ben de hele dag buiten. De ene dag ga ik met de bosmaaier op pad. De andere dag ben ik in de weer met de heggenschaar of de houtversnipperaar”.

 

Handige Herman

Dat zijn werkzaamheden zo afwisselend zijn, komt niet uit de lucht vallen. Ruben wist in minder dan een jaar tijd drie cursussen af te ronden. “Ik volgde eerst de cursus ‘Handige Herman’. Dat gaat vooral over veiligheid tijdens het werk bij Dethon groen. Daarnaast heb ik de cursussen ‘Veilig werken langs de weg’ en ‘Werken met de bladblazer’ afgerond.” Die laatste cursus bleek een schot in de roos. Een grote glimlach verschijnt op zijn gezicht wanneer hij vertelt: “Van alle werkzaamheden die ik doe, haal ik uit werken met de bladblazer het meeste plezier. Dat hoop ik nog heel vaak te mogen doen.”