Dethon zorgt voor passend werk, opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit geldt voor alle medewerkers. Zo kan iedereen werken aan zijn of haar talenten. Benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn? Hieronder enkele voorbeelden uit het DethonSterk programma.

BasisSterk

Basissterk richt zich op de basisvaardigheden: Nederlandse taal, rekenen en digivaardigheid. De cursist krijgt intensieve begeleiding vanuit een docent van Scalda en taalvrijwilligers. Het is een opleiding op maat, wat past bij het persoonlijke leerniveau en tempo.

WerkSterk

WerkSterk is bedoeld om medewerkers voor te bereiden voor doorstroom naar een andere functie binnen of buiten Dethon (detachering). Deelnemers versterken hun vaardigheden op gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling. Het lesprogramma bestaat uit tien weken en is een mix van groepslessen en individuele coaching. De lessen van WerkSterk worden grotendeels door Scalda gegeven.

Thema’s die aan bod komen zijn onder andere:

  • het opstellen van een CV of sollicitatiebrief;
  • leren opkomen voor zichzelf;
  • jezelf goed presenteren;
  • aangeven van grenzen.

Participatielab route

De Participatielab route is ontwikkeld in samenwerking met Scalda. De Participatielab route biedt een combinatie tussen werken en leren op MBO niveau 1. De studenten krijgen intensieve (praktijk)begeleiding van leidinggevenden en trajectbegeleiders van Dethon en van docenten en coaches van Scalda.

Routes Participatielab:

  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud
  • Assistent dienstverlening en zorg
  • Assistent installatie- en constructietechniek
  • Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
  • Assistent logistiek
  • Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving

Praktisch Participeren

Leidinggevenden van Dethon volgen het programma Praktisch Participeren. Deze groepstrainingen sluiten aan bij de praktische uitvoering van de Participatiewet. Het biedt handvaten en ondersteuning bij het dagelijks werk. Bijvoorbeeld coaching van medewerkers, interpersoonlijke communicatie en het omgaan met psychische problematiek.

Vaktrainingen

Het is bij Dethon mogelijk om trainingen te volgen die gericht zijn op een specifiek vakgebied. Denk aan opleidingen in het vak van hovenier, het besturen van een heftruck of het lezen van technische tekeningen. Zo leer je steeds nieuwe vaardigheden aan. Het betekent vaak ook meer afwisseling in de dagelijkse werkzaamheden.

Persoonlijke ontwikkeling

Medewerkers die een reguliere functie vervullen bij Dethon kunnen in overleg met hun leidinggevende opleidingen en trainingen volgen. Vaak komt dit voort uit de functioneringsgesprekken. De opleiding kan vakgericht zijn of gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over opleidingen bij Dethon? E-mail de opleidings­coördinator.