Remco werkt in het magazijn van Dethon productie in Oostburg voor de afdelingen kunststof en montage & verpakking.

Werken met machines? Dan staat veiligheid voorop

De werkdag begint voor Remco de Feijter altijd met een kopje koffie. Daarna: een rondje lopen over de afdelingen van Dethon productie in Oostburg. Staan er al volle pallets klaar om afgevoerd te worden? “Die vervoer ik met de elektrische palletwagen naar het magazijn. Daar wordt de lading zorgvuldig in plastic ingepakt en gereed gemaakt voor verzending”, vertelt Remco.

Palletstapelaar

De dozen met producten dienen zorgvuldig op de pallet gestapeld te worden. Dit doet hij met de palletstapelaar. Omdat Remco de cursus ‘Werken met de elektrische palletwagen en palletstapelaar’ heeft gedaan, is hij één van de weinige medewerkers die deze werkzaamheden mag uitvoeren. “Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd over het werken met deze machines. Veiligheid staat voorop.”

Goed alert zijn

Gevaar zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk dat medewerkers juist worden opgeleid. Zo zorgen we voor een veilige werkomgeving. “Je moet denken aan de kleine dingen die te maken hebben met veiligheid op de werkvloer. Denk aan: rustig rijden, de vracht stabiel opstapelen en de juiste beschermingsmiddelen dragen. Bijvoorbeeld werkschoenen met stalen neuzen. Het belang van veiligheid wordt goed duidelijk wanneer Remco demonstreert hoe hij met de palletwagen werkt. Zorgvuldig weet hij een scherpe bocht te maken, terwijl hij zijn omgeving in de gaten houdt. “Veiligheid is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Als ik niet goed oplet, kan ik per ongeluk een collega aanrijden. Of een volle doos met producten op iemand laten vallen. Dankzij de cursus weet ik gelukkig precies waar ik op moet letten.”

"Ik krijg nu meer verantwoordelijkheid en mag werk doen waar ik blij van word!”

- Remco

Meer dan kennis

Het volgen van een opleiding betekent meer dan alleen het opdoen van kennis. Het zorgt voor nieuwe doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. “Doordat ik nu meer weet over veiligheid voel ik me zekerder op het werk. En het mooie is; ik krijg nu meer verantwoordelijkheid en mag werk doen waar ik blij van word!”