Een mooi product van kunststof? Veysel doet met veel plezier de eindafwerking bij Dethon productie in Oostburg. "Het buigen en lijmen van kunststof is een secuur werkje, wat goed bij mij past. Ik doe dit werk met veel liefde!"

De eerste uitdaging

Veysel stroomt binnen bij Dethon via een werkervaringsplaats. Tijdens dit traject doet iemand werkervaring op, met behoud van uitkering. Het doel van de werkervaringsplaats is dat iemand kan doorstromen naar een reguliere werkgever. Zijn eerste uitdaging bij Dethon vindt hij als pakketbezorger bij Dethon bezorgdienst.

Werkdruk

“Bij de bezorgdienst bracht ik pakketten rond in Zeeuws-Vlaanderen. Een leuke baan met fijne collega’s. Toch zat ik niet op mijn plek. Een bus vol met pakketten, dat geeft voor mij een te hoge werkdruk. Gelukkig werd dit door mijn trajectbegeleider al snel gesignaleerd. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik nu wel een passende baan heb gevonden.”

Waardering

Veysel zet zijn traject voort op de afdeling montage en verpakking bij Dethon productie in Oostburg. Een stap in de juiste richting. Een aantal maanden later tekent hij zijn arbeidscontract bij Dethon. “Leidinggevenden verwachten niet meer van mij dan dat ik aankan. Het gaat hier niet om wat je moet doen, maar om wat je kunt doen. Zij waarderen mijn inzet en zijn tevreden met het werk dat ik aflever. Dat geeft voldoening en maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Hier zit ik echt op mijn plek.”

"Leidinggevenden waarderen wat ik doe en zijn tevreden met het werk dat ik aflever. Dat geeft voldoening."

Veysel - medewerker Dethon Productie

Overal inzetbaar

Door middel van opleidingen en trainingen krijgen medewerkers van Dethon de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. “Als je de kans krijgt om te leren moet je ervoor gaan! Ik heb nu zoveel geleerd dat ik op iedere afdeling in Oostburg kan werken. Van kunststof tot montage en verpakking, ik werk er met liefde!”

Een kritische blik

“Mijn favoriet is wel de kunststof afdeling. Hier buig ik kunststof die uit de CNC-machine komt. De zijden van een vlakke kunststof plaat buigen we in een hoek van negentig graden. Vervolgens lijm ik deze gebogen zijden aan elkaar tot een kunststof bak of een display. Dat lijmen is een secuur werkje, dit doen we met een flinterdunne naald. De lijm heeft dezelfde kleur als de kunststof waarmee we werken, zodat je geen lijmresten ziet op het eindproduct. Mijn kritische blik en perfectionisme komen goed van pas bij deze werkzaamheden. Het is beter om te werken in een iets lager tempo, want dat zorgt voor een prachtig eindresultaat.”