Via het speciaal onderwijs stroomt Miranda in bij Dethon. Na een snuffelstage van een aantal maanden op de afdeling montage en verpakking in Oostburg tekent Miranda haar contract. “Soms heb ik wat extra uitleg nodig over nieuwe werkzaamheden. Bij Dethon is dat geen probleem. Hier maken ze tijd voor je”.

Op de afdeling montage en verpakking in Oostburg wisselen de werkzaamheden het hele jaar door. Van paasservetten inpakken tot kerstkaarten sorteren, de werkzaamheden wisselen het hele jaar door. Miranda pakt iedere uitdaging aan. “Kerstkaarten sorteren lijkt een eenvoudige taak. Maar niets is minder waar. Goed opletten en secuur werken is namelijk van groot belang! Dat maakt het werk een leuke uitdaging.”

Speciaal onderwijs

Dethon biedt stageplaatsen aan voor leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs. Begeleiding vanuit de school en een trajectbegeleider van Dethon bundelen hun krachten om samen een passende stageplaats te vinden op één van de afdelingen. Voor Miranda bleek dit op de afdeling montage en verpakking te zijn. “Tijdens mijn stage heb ik ontdekt waar ik goed in ben. Die kracht kan ik het beste bij Dethon inzetten. Ik hou ervan om te werken in een fijne sfeer. Daarnaast heb ik soms wat extra uitleg nodig. Daar maakt mijn leidinggevende graag tijd voor vrij.”

"Het is fijn om aan het einde van de dag te zien hoeveel dozen je hebt ingepakt. Daar ben ik trots op!”

Miranda

Kerstkaarten sorteren

Ieder jaar worden bij Dethon pakketjes met kerstkaarten gesorteerd. Deze gaan vervolgens op transport naar de opdrachtgever. Het is een mooie taak voor de enthousiaste Miranda. “Kerstkaarten sorteren vind ik ontzettend leuk. Ze zijn ook heel mooi om te zien! Wat ik doe is stapels van 11 pakketjes maken. Die doe ik vervolgens in een doos. Zodra de doos vol is, plak ik hem dicht en kan hij op transport naar de opdrachtgever. Het is fijn om aan het einde van de dag te zien hoeveel dozen je hebt ingepakt. Daar ben ik trots op!”