Bij een groepsdetachering wordt vaak een compleet takenpakket opgepakt. We voeren de afgesproken werkzaamheden uit met een groep medewerkers inclusief begeleiding. De werkgever wordt daarmee volledig ontzorgd. Ideaal voor productie-, onderhoud- of corveewerkzaamheden.

 

De voordelen voor de werkgever

Het grote voordeel van een groepsdetachering is dat wij continuïteit kunnen bieden. Ook tijdens vakanties zorgen we dat er voldoende medewerkers zijn die het werk kunnen uitvoeren. Zijn er zieke medewerkers? Dan doen wij ons uiterste best voor het regelen van vervanging. Een groepsdetachering is goed geschikt voor corvee- en onderhoudswerkzaamheden of (tijdelijke) ondersteuning in een productieomgeving.

Wat is het verschil tussen een groepsdetachering en een individuele detachering?

Het grootste verschil tussen een individuele detachering en een groepsdetachering is de mate van zelfstandigheid van de gedetacheerde medewerker en de hoeveelheid werk die wordt verzet.

  • Bij een groepsdetachering neemt Dethon een compleet takenpakket over. De groep gedetacheerde medewerkers functioneert als zelfstandig team. De leidinggevende is altijd aanwezig op de locatie waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze leidinggevende is voor de werkgever een belangrijk contactpersoon tijdens de dagelijkse werkzaamheden.
  • Bij een individuele detachering kan iemand vrij zelfstandig aan de slag met zijn takenpakket. De detacheringsconsulent is zowel contactpersoon van de werkgever als van de detacheringskandidaat. Zo houden we de lijnen kort over inhoud van het werk en de begeleiding van de gedetacheerde medewerker.

 

Groepsgrootte

Afhankelijk van de hoeveelheid werk kan de groepsgrootte variëren bij een groepsdetachering. Vanaf vier personen tot de groepsgrootte die nodig is. Bij grotere groepen zetten we meer leidinggevenden in. Ook kan het zijn dat er in drukkere periodes meer mensen nodig zijn: daar spelen we flexibel op in. Niet alleen de groepsgrootte kan variëren, ook de samenstelling van de groep kan verschillend zijn.

Regionaal werkgebied

Groepsdetacheringen zijn voornamelijk regionaal. Zeeuws-Vlaanderen is het belangrijkste werkgebied. Er zijn ook enkele opdrachten in Zeeland of over de grens in België. De reistijd is daarbij bepalend of een detachering rendabel is. Vrijwel altijd is de detachering op de locatie van de werkgever. Soms wordt een groepsdetachering bij Dethon op locatie uitgevoerd, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek bij de werkgever.

Benieuwd naar de groepsdetacheringen van Dethon? Neem contact met ons op.