Wil je gedetacheerd worden? Je gaat dan bij een andere werkgever werken, maar je blijft wel bij Dethon in dienst. Een leuke ervaring. Je leert nieuwe dingen. En je ontmoet nieuwe mensen. Is dat iets voor jou?

Detacheren kan op allerlei manieren. Je kan volledig gedetacheerd worden, voor vijf dagen in de week. Maar je kan ook twee dagen gedetacheerd worden en de rest van de tijd bij Dethon blijven werken. Je blijft bij een detachering in dienst van Dethon en je indicatie via het UWV blijft behouden. Je salaris en je verlofdagen worden nog steeds door Dethon betaald. Eigenlijk verandert er niet zoveel, behalve dat jij op een andere plaats gaat werken en nieuwe ervaring opdoet.

Hoe meld je jezelf aan?

Hieronder staat hoe je jezelf kunt aanmelden. Volg de zeven stappen en je weet hoe een detachering wordt geregeld. Klik op het plusje om de tekst te lezen.

Stap 1: Vertel dat je gedetacheerd wilt worden.

Vertel een detacheringsconsulent van Dethon dat je gedetacheerd wilt worden. Wil je graag een kennismakingsgesprek met de detacheringsconsulent? Stuur dan een e-mail naar detacheren@dethon.nl of bel naar 0115 – 675 228. Je hebt dan een gesprek met de detacheringsconsulent. Je kunt ook het formulier onder aan deze pagina invullen, dan bellen zij jou binnen één werkweek terug.

Stap 2: Afspraak maken.

Je maakt een afspraak met de detacheringsconsulent. Je mag iemand meenemen naar het gesprek. Bijvoorbeeld een familielid of begeleider. De gesprekken vinden plaats op de vestiging van Dethon waar jij werkt. Dat kan zijn bij Dethon in Hulst, Oostburg of in Terneuzen.

Stap 3: Het kennismakingsgesprek.

Je bespreekt waarom je graag gedetacheerd wilt worden. Zij vraagt jou welke werkzaamheden je graag wil doen. Samen met de detacheringsconsulent bekijk je wat voor werk er bij jou past. Vind je het leuk om op een kantoor te werken? Of ga je liever in de horeca aan de slag? Er zijn heel veel mogelijkheden! De detacheringsconsulent weet heel goed of jouw vraag past bij de detacheringsplaatsen in de regio.

Stap 4: Op zoek naar een detacheringsplaats.

De detacheringsconsulent gaat voor je op zoek naar een geschikte detacheringsplaats. Soms kan dit even duren. Heb je zelf iets leuks gevonden? Vertel dit dan aan de detacheringsconsulent. Houd ook het intranet van Dethon (Teamly) in de gaten. Hierop staan regelmatig nieuwe detacheringsplaatsen.

Stap 5: er is een detacheringsplaats voor je.

Heeft de consulent een geschikte detacheringsplaats voor je gevonden? Dan bespreken jullie dit met elkaar. Samen bekijk je of dit werk bij je past en of je het een leuke baan vindt. Is het niets voor jou? Dan zoekt de detacheringsconsulent naar een andere detachering.

Stap 6: kennismaken en proefdraaien,

Heb je een passende detachering gevonden? Dan is het tijd voor de kennismaking. Samen met de detacheringsconsulent ga je langs bij je nieuwe werkgever. Jullie bespreken wat je gaat doen op je nieuwe werk. Is er van beide kanten een ‘klik’? Dan start je met een proefperiode. Je mag dan enkele dagen meedraaien.

Stap 7: Van start met de detachering.

Gaat de proefperiode naar wens? Dan begint daarna je detachering. Je krijgt begeleiding van de detacheringsconsulent. In de beginperiode is er meer begeleiding om je een goede start te geven. Gaat het goed en kan je zelfstandig aan de slag? Dan bouw je samen met de detacheringsconsulent de begeleiding af. Jullie bespreken dan nog twee keer per jaar hoe het gaat op je detacheringsplek. Wil je in de tussentijd een vraag stellen? Dan is dat altijd mogelijk.

Wat zeggen collega’s over hun detachering?

Andere collega’s van Dethon die zijn gedetacheerd, zijn blij dat ze deze stap hebben gezet. “Dat had ik veel eerder moeten doen”, zegt Ellen Boussen. Zij is gedetacheerd bij drukkerij Bareman. Lees haar verhaal en dat van andere collega’s hier.

Ik wil mij aanmelden voor een detachering

Ben je op dit telefoonnummer overdag bereikbaar?