Een individuele detachering bij een werkgever in de regio: het is een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen. Wil jij graag een nieuwe uitdaging aangaan? Lees dan verder wat het betekent om gedetacheerd te worden.

Voordelen voor medewerkers

Wat zijn de voordelen van gedetacheerd worden voor een medewerker? We hebben ze voor je op een rij gezet. Klik op het plusje om verder te lezen:

Een nieuwe uitdaging.

Wanneer je gedetacheerd wordt, doe je vaak andere werkzaamheden dan bij Dethon. Dit maakt het werk afwisselend en je leert nieuwe dingen. Vind je het spannend? Dan kan je ook voor de helft van je contracturen gedetacheerd worden en voor de helft nog op de vertrouwde afdeling blijven werken.

Persoonlijke ontwikkeling.

Je leert nieuwe dingen als je gedetacheerd bent. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen. Hierdoor ontwikkel je jezelf op werkgebied en persoonlijk. Dat is goed voor je zelfvertrouwen.

Een reguliere baan is dichterbij.

Je went aan het werken voor een gewone werkgever. Dit geeft veel medewerkers een trots gevoel. Het betekent veel. Namelijk, dat de arbeidsmarkt bereikbaar is voor iedereen, ook als je een arbeidsbeperking hebt.

Je krijgt begeleiding van Dethon.

De detacheringsconsulent geeft jou begeleiding tijdens de detachering. Ook de werkgever krijgt begeleiding. Jullie kunnen voor alle vragen bij dezelfde persoon terecht. In het begin van de detachering krijg je meer begeleiding van de consulent. Gaat het goed? Dan heb je nog twee keer per jaar een gesprek.

Je blijft bij Dethon in dienst.

Aan je contract bij Dethon verandert niets. Dethon blijft je salaris betalen als je gedetacheerd wordt.

De UWV-indicatie blijf je behouden.

Je hebt een indicatie van het UWV als je bij Dethon werkt. Ook als je gedetacheerd wordt, blijf je deze indicatie houden.

Bij ziekte krijg je doorbetaald.

Als je ziek wordt, betaalt Dethon je salaris. Dat is voor veel medewerkers met een kwetsbare gezondheid een veilige gedachte. Ben je langdurig ziek? Dan kan het zijn dat Dethon op zoek gaat naar vervanging voor jouw detachering.

Dethon is een veilig vangnet.

Als je detachering niet helemaal goed gaat, kan je een andere detacheringsplaats proberen. Wil je dat niet? Dan kan je altijd op een afdeling bij Dethon aan de slag. Dat kan, omdat je in dienst blijft bij Dethon. Dat is een prettig idee.

Groepsdetachering

Is een individuele detachering niets voor jou? Maar wil je wel graag iets nieuws proberen? Dan is een groepsdetachering misschien wat voor jou. Je gaat dan met een groep collega’s en een leidinggevende bij een werkgever in de regio werken. Bijvoorbeeld voor productiewerkzaamheden, in een bedrijfskantine of voor corvee- en onderhoudswerkzaamheden op een fabrieksterrein. Je bent dan niet alleen, maar samen met anderen. Een groot verschil is, dat er elke dag een leidinggevende van Dethon bij het werk aanwezig is. Lijkt jou dat wat? Stuur een e-mail via onderstaande link.

In training voor een detachering

Klinkt een detachering jou als een mooie droom… maar ben je er nog niet klaar voor? Dat geeft niets. Dethon helpt je graag verder. Je kunt bijvoorbeeld eerst de training WerkSterk volgen. Dit is een programma van tien weken. Zo kan jij in je eigen tempo werken aan je vaardigheden. Klik hieronder op de link “over opleidingen” voor meer informatie.

Voor wie is een detachering bedoeld?

Het is bedoeld voor medewerkers die werken op één van de afdelingen van Dethon. Ook mensen die niet bij Dethon werken, maar wél een UWV-indicatie hebben, kunnen door ons worden gedetacheerd worden bij een werkgever in de regio. Dit kan vaak, maar niet altijd. Daarover gaan we graag met elkaar in gesprek.

Wat betekent het om een indicatie van het UWV te hebben? Dat lees je op dethon.nl/werkenbij, via onderstaande link.

Lees meer over onze werkwijze: van kennismakingsgesprek tot plaatsing.