De afspraken voor een individuele detachering verlopen anders dan van een groepsdetachering. Bij een individuele detachering kijken we nog meer naar de mogelijkheden van een kandidaat. Het is belangrijk dat dit goed aansluit op de wensen van de werkgever. Dit is maatwerk.

Hoe werkt het proces voor een individuele detachering?

In vijf stappen regelt u als werkgever een detachering met een individuele detacheringskandidaat. Zo eenvoudig kan het zijn! Klik op het plusje voor meer informatie.

Stap 1: Maak een afspraak met de detacheringsconsulent.

Stuur een e-mail naar detacheren@dethon.nl of bel naar 0115 – 675 200. De detacheringsconsulent van Dethon maakt dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Stap 2: Bespreken van wensen en mogelijkheden.

De detacheringsconsulent bespreekt de wensen met de werkgever. Vragen die aan bod komen zijn:

 • Aantal uur per week. Om hoeveel uren gaat het? Op vaste dagen of een flexibele inzet?
 • Duur van de detachering. Wat is er nodig? Iemand voor een korte periode of voor een langere tijd?
 • Type werkzaamheden. Gaat het om een kantoorfunctie of fysiek zwaar werk?
 • Kan de medewerker op eigen tempo werken of is er sprake van werkdruk?
 • Kan de werkgever begeleiding bieden bij de dagelijkse werkzaamheden?
 • Zelfstandigheid & samenwerking. Kan de medewerker zelfstandig aan de slag of werkt hij/zij veel samen met collega’s?
 • Welk type medewerker past in het team? (En wat past niet?)
 • Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen deze detacheringsplaats? Welke doelstellingen kunnen we vaststellen?

Stap 3: Op zoek naar juiste kandidaat.

De detacheringsconsulent van Dethon zoekt een medewerker die voldoet aan de vraag van de werkgever. Soms schakelen we hiervoor de hulp in van de gemeenteconsulenten. Is er een geschikte kandidaat gevonden? Dan komt deze medewerker enkele dagen op proef werken. Zo kan iedereen ontdekken of er een klik is. Tijdens deze proefperiode werkt de medewerker volgens een stageovereenkomst.

Stap 4: De detacheringsovereenkomst.

Bevalt het voor zowel de werkgever als de medewerker? Dan wordt het tijd om de detacheringsovereenkomst definitief vast te stellen. In deze overeenkomst staan afspraken als: taakomschrijving, uren, contractduur, het tarief, facturatie en wat te doen bij vakantie en ziekte.

Er is geen standaardtarief voor detacheringen. De tariefstelling is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De hoeveelheid verantwoordelijkheid die de medewerker krijgt;
 • De verwachte taken en inspanningen;
 • Het vermogen van de medewerker en zijn of haar loonwaarde;
 • De gebruikelijke tarieven in de branche.

Stap 5: Start detachering

Is de detacheringsovereenkomst getekend? Dan gaat de detachering van start. We geven tips voor een goede ontvangst en fijne start van de detachering. Tijdens de detachering blijft Dethon begeleiding bieden aan de werkgever en de gedetacheerde medewerker. In het begin van de detachering is de begeleiding van de medewerker intensief. Aan deze begeleiding zijn geen extra kosten verbonden. Gaat het goed? Dan bouwen we de begeleiding langzaam af en zien werkgever, medewerker en detacheringsconsulent elkaar nog enkele keren per jaar.

Detacheren is van grote betekenis

Of het nu gaat om een groepsdetachering of een individuele detachering; een detachering is ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van onze medewerkers. Want ze maken veel meer een onderdeel uit van de maatschappij, dan wanneer ze ‘beschut werken’ op een afdeling van Dethon. Dat maakt detacheren een waardevol onderdeel van ons werk. Het is prachtig om te zien wanneer iemand stap voor stap ontwikkelt en mee kan doen op de reguliere arbeidsmarkt. Een detachering is van grote persoonlijke betekenis. Onze medewerkers vertellen hier graag meer over.

Lees hun persoonlijke verhalen via onderstaande link.

Een eerlijk gesprek

Werkgevers vinden het soms spannend om een detacheringsovereenkomst te sluiten met Dethon. Want wat als…

 • Wat als… het niet lukt?
 • Wat als… het veel extra werk met zich meebrengt?
 • Wat als… iemand niet in het team past?

Realistische vragen, waarover de detacheringsconsulenten graag in gesprek gaan met werkgevers. Een eerlijk gesprek is belangrijk. We begrijpen deze zorgen, maar weten dat het niet altijd terecht is. Het komt echter ook voor dat een aanvraag te hoog gegrepen is voor onze medewerkers. Dan zijn we daar open over en verwijzen we door binnen ons netwerk. Zo is geen enkel gesprek voor niets.

Afspraak maken voor groepsdetachering

Het proces voor een groepsdetachering verloopt anders. De werkgever heeft dan voornamelijk contact met de leidinggevende van de groep, hij of zij is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de werkzaamheden. Het stappenplan zoals hierboven beschreven is dan niet (of minder) van toepassing op een groep.

Lees meer op de pagina groepsdetacheringen.

Onze tarieven zijn aantrekkelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan.