Detacheren is een belangrijk speerpunt voor Dethon. Onze medewerkers worden gedetacheerd bij verschillende bedrijven binnen en buiten de regio. Zo ook bij de Politie Zeeuws-Vlaanderen. Hoe zit het met inclusiviteit binnen het korps? En hoe ervaren zij als werkgever om te werken met onze gedetacheerde medewerkers?

Bijdragen aan inclusie

“Diversiteit en inclusiviteit zijn twee belangrijke begrippen binnen het korps. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op werk en de mogelijkheid om mee te draaien in onze maatschappij.” Vertelt Carin Leijsen, teamchef bij de politie Zeeuws-Vlaanderen. “Dit is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend. We zien dit bij de Politie Zeeuws-Vlaanderen graag anders. Als grote organisatie in de regio hebben we de mogelijkheid om bij te dragen aan een meer inclusieve maatschappij. Dat kunnen we op deze manier!”

Aanwinst voor het team 

Op dit moment zijn Kyra en Johnny vanuit Dethon bij de politie gedetacheerd. Dit is zowel voor de politie als voor de gedetacheerde medewerkers een groot succes. Dagelijks zijn ze op pad om dienstauto’s schoon te maken en af te tanken. Zowel in Terneuzen en Hulst als in Oostburg. Daarnaast voeren ze het onderhoud aan de auto’s uit. Ze hebben hun plekje gevonden en draaien volledig mee in het team. “Naast Kyra en Johnny werken binnen ons team meer collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld op het kantoor, bij de teamrecherche, het secretariaat teamleiding en de afdeling verdovende middelen. De genoemde collega’s zijn een aanwinst voor ons team. Mede vanwege hun gemotiveerde werkhouding: iedere dag weer! Dit heeft merkbaar een domino-effect op de rest van het team.”

"Mijn visie is om de komende jaren een landelijke toename van diversiteit en inclusiviteit te zien in de politiekorpsen."

Carin Leijsen - teamchef politie Zeeuws-Vlaanderen

Voorbeeldfunctie

“De politie is een organisatie met een voorbeeldfunctie door heel Nederland. Mijn visie is om de komende jaren een landelijke toename van diversiteit en inclusiviteit te zien in de politiekorpsen. Zo inspireren we hopelijk andere werkgevers hetzelfde te doen. Samen maken we het verschil!”

Werk dat past bij de mens

“Het is ontzettend waardevol wanneer een medewerker in zijn kracht staat. Daarom zoeken we het werk dat past bij de mens. Dit doen we samen met een detacheringsconsulent van Dethon. We bespreken wat de mogelijkheden van de medewerker zijn en welke functie goed bij diegene past. Daarbij is het belangrijk om de juiste begeleiding te bieden. Hierin ondersteunt Dethon ons, maar inmiddels werken deze gedetacheerde collega’s zo goed als zelfstandig.”