Bram is al ruim 25 jaar gedetacheerd bij Scalda. Samen met zijn leidinggevende Marco vertelt hij over zijn detachering en waarom het al zo lang een succes is. Lees meer!

Het recept

Bram is het voorbeeld van een succesvolle detachering. Sinds 1996 is hij gedetacheerd bij Scalda. Toen hij startte heette dit nog het Centrum VakOpleiding. Een detachering van ruim 25 jaar… Wat is het recept voor zo’n langdurige detachering? Daarover gaan we in gesprek met Bram en zijn leidinggevende, Marco Carper.

Inititatief nemen

Marco: “Zoals Bram kunnen we er wel tien hebben bij Scalda. Hij ziet zijn werk en neemt initiatief. Dat komt mede door zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat iemand zichzelf kan ontwikkelen in zijn functie, wanneer je iemand ‘vrij laat’ om zijn werkdag in te vullen. Natuurlijk ben ik er altijd voor vragen of hulp wanneer dat nodig is.”

Positieve samenwerking

Ook Noëlla, onze detacheringsconsulent, staat voor hem klaar. “De samenwerking is positief. Het is prettig om de periodieke evaluaties en losse vragen met één vast contactpersoon te bespreken.” Tijdens een rondleiding stuiten we op een perfect geordende voorraadkast. Dat blijkt het werk van Bram te zijn. “Sinds dit jaar mag ik mijzelf hoofd magazijn noemen”, vertelt Bram. “Niets verlaat deze ruimte zonder dat ik het weet. Van boven tot onder heb ik alles opnieuw ingedeeld en opgeruimd. Nu vind ik alles in één keer. Dat werkt wel zo fijn.”

"Zoals Bram kunnen we er wel tien hebben bij Scalda. Hij ziet zijn werk en neemt initiatief. Dat komt mede door zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel."

Marco Carper

Hallo Bram!

Als Bram de rondleiding hervat, valt ons iets op. Links en rechts wordt Bram begroet door studenten. Iedereen lijkt te weten wie hij is. “Ik maak iedere dag schoon in de lokalen waar leerlingen praktijklessen volgen. Zo leer je natuurlijk veel mensen kennen. Dat maakt mijn werk nog leuker.”

Vertrouw op jezelf

“Het fijnste aan het werken bij Scalda is dat ik de ruimte krijg om zelf mijn werkdag in te delen. Dat maakt dat ik me hier vrij voel. Ik wil graag nog iets zeggen tegen de medewerkers van Dethon, namelijk: vertrouw op jezelf. Laat je ook detacheren. Het is misschien spannend, maar de kans is groot dat je met veel plezier naar je werk gaat, net zoals ik.”