“Dit voelt voor mij als thuiskomen”, zegt ze lachend. “Vanaf het begin voel ik me welkom. Collega’s zijn behulpzaam als ik iets niet weet. Ze komen vragen hoe het gaat. Het mooie is; ik heb het gevoel dat ik hier mezelf mag zijn.”

Nieuwe dingen leren

Ellen is in februari 2020 gestart met haar werk bij Drukkerij Bareman in Terneuzen. Inmiddels geeft ze uitleg over haar werk alsof ze nooit anders heeft gedaan. Over de vouwmachine en over de speciale afwerkingen, zoals machinaal gaatjes boren in het drukwerk. “Het werk is leuk en ik krijg de vrijheid om nieuwe dingen te leren. Het gaat ook steeds beter en sneller. Dat geeft een voldaan gevoel aan het eind van de werkdag.”

Goede samenwerking

Ook directeur Adri Bareman is blij met Ellen in het team. Ze blijkt een goede ‘match’. Adri: “Op voorhand spreek je met de detacheringsconsulent over het aanbod qua werkzaamheden en welke kwalificaties je in een medewerker zoekt. Mogelijk denken werkgevers dat een detachering ingewikkeld is, maar het tegendeel is waar. We zijn heel tevreden over de samenwerking met Dethon.”

"We vinden het belangrijk dat iedereen kansen krijgt op de arbeidsmarkt."

Adri Bareman - directeur Drukkerij Bareman

Met een MBO-diploma kom je verder

“Voor ons is dit niet helemaal nieuw”, legt Adri uit. “We hebben bijvoorbeeld al twintig jaar iemand in dienst vanuit een Wajong-constructie. Ik vind het belangrijk dat iedereen kansen krijgt op de arbeidsmarkt. En het leuke is, Ellen kan hier stapsgewijs verder ontwikkelen.” Dat is Ellen sowieso van plan. Naast haar werk bij Bareman volgt ze de Participatielab route samen met collega’s van Dethon. “Een opleiding en een detachering; ik ben echt heel blij met alle kansen die ik krijg. Ik wil heel graag mijn MBO-diploma halen: daar kom je verder mee.”