Van elektronica assemblage naar een detachering: Claudia doet het! Sinds dit jaar is Claudia aan de slag bij de Prins Willem van Oranje school in Terneuzen. Als ondersteunend medewerker is geen dag hetzelfde en blijft het werk uitdagend. Precies waarnaar Claudia op zoek was.

In 2014 vraagt Claudia haar WSW-indicatie aan. Vanwege fysieke en psychische klachten is een baan bij een reguliere werkgever op dat moment niet mogelijk. Bij Dethon vindt ze haar plek op de afdeling elektronica in Terneuzen. “Ik zat prima op mijn plek en kreeg veel vrijheid en mogelijkheden aangeboden. Toch merkte ik dat dit niet het eindstation van mijn carrière was. Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen en was toe aan een nieuwe stap. Een detachering? Dat leek mij wel wat!” vertelt Claudia.

Van assemblage naar juf Claudia

Samen met de detacheringsconsulent van Dethon vindt Claudia een passende detacheringsplaats, namelijk als ondersteunend medewerker op de Prins Willem van Oranje school. “Wat ik nu doe is heel anders dan wat ik voorheen deed. Van elektronica assemblage naar werken op een basisschool. Wie had dat ooit gedacht?

Vertrouwd gevoel

We zien al snel dat Claudia een geliefde collega en juf is. Twee kinderen komen op haar afgerend en vragen of juf Claudia hun voetbal alsjeblieft wil oppompen. Na een high five en met een grote glimlach rennen de kinderen weer naar buiten. En ook collega’s spreken niet anders dan vol lof over Claudia. Dat ze binnen het team past, dat mag duidelijk zijn.

“Mijn eerste werkdag hier voelde direct vertrouwd. Ik merkte dat mensen het leuk vonden om mij hier te ontvangen. Ik werd direct wegwijs gemaakt, ontmoette alle collega’s en werd bij de kinderen geïntroduceerd als juf Claudia. Hoewel ik niet voor de klas sta, zien mensen mij als één van de juffen. We zijn hier allemaal gelijk en dat voelt heel prettig.”

"Gisteren stond ik op een ladder om de schommel te repareren, morgen doet zich vast een nieuwe klus voor. De tijd vliegt voorbij als ik hier ben."

Claudia

Afwisseling

De werkzaamheden op de basisschool lopen uiteen van contact met ouders en de telefoon aannemen tot bestellingen plaatsen en het uitvoeren van kleine reparaties. “Omdat mijn werk zo afwisselend is, leer ik iedere dag weer nieuwe dingen. Gisteren stond ik op een ladder om de schommel te repareren, morgen doet zich vast een nieuwe klus voor. De tijd vliegt voorbij als ik hier ben.

Vrijheid en vertrouwen

Niet alleen door mijn werkzaamheden krijg ik de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. Zo ga ik binnenkort de cursus EHBO doen, gevolgd door een BHV cursus. Daarnaast dragen de vrijheid en het vertrouwen die ik krijg van mijn leidinggevende bij aan een gezonde omgeving om in te ontwikkelen. Ik hoop hier nog lang te mogen werken, want ik heb mijn ideale baan zeker gevonden!”