Paul is in dienst bij De Betho in Goes, het werk- en leerbedrijf voor de gemeenten op De Bevelanden. In de ochtenden is hij gedetacheerd bij het sorteercentrum van PostNL en wordt hij begeleid vanuit Dethon.

De wekker

Werken in het sorteercentrum betekent voor Paul dat hij vroeg moet opstaan, maar dat vindt hij helemaal niet erg. “Ik vind het super gezellig dat ik bij de post kan werken en ik vind mijn werk erg leuk. Dus dan is het niet erg als de wekker vroeg afloopt. Het is voor mij 30 minuutjes fietsen. Meestal vertrek ik ’s morgens iets over zes, zodat ik lekker op tijd aanwezig ben.”

Hoog tempo

Wanneer we door het sorteercentrum van PostNL lopen, valt het harde werk van Paul op. Hij loopt stevig door met de grote rolcontainers met pakketten. Als hij de pakketten op de sorteerband legt, gaat dan in hoog tempo. “Dat klopt”, lacht Paul, “Ik hou van hard werken. Snelheid en doorwerken, dat zit in mij. Ik werk nu vier jaar in het sorteercentrum en dat maakt mij echt trots. Het is een baan die bij mij past. Eerst deed ik ander werk: hovenierswerk en later schoonmaakwerk. Maar dat beviel me niet zo. Hier heb ik het gevoel dat mijn werk er echt toe doet. Als alle pakketten gereed staan voor de pakketbezorgers, dan geeft mij dat een heel voldaan gevoel.”

Meer weten over de mogelijkheden van een groepsdetachering? Meer informatie via onderstaande link.

"Het werkproces van PostNL is goed georganiseerd. Ik ben er trots op, dat wij daar met collega’s van Dethon en de Betho daar een onderdeel van mogen uitmaken."

Willem - leidinggevende vanuit Dethon

Ik mag mezelf zijn

Het team waarin Paul werkt is erg gezellig: “Ik voel me welkom en kan altijd bij de leidinggevenden terecht. Het geeft mij het gevoel dat ik echt bij het team hoor en dat ik als persoon gewaardeerd word. Niet alleen omdat ik mijn best doe, maar ik word gerespecteerd voor wie ik ben. Want iedereen is anders. Zoals je gemaakt bent, daar moet je het mee doen. Hier mag ik gewoon mezelf zijn en dat is heel fijn.”

Echt werk

“Het is mooi dat PostNL mensen met een beperking kansen geven. Ik vind het fantastisch om voor PostNL te werken. Er is heel goed gekeken naar: ‘wat kunnen mensen’. Dat is mooi. Voor mij voelt dit veel meer als ‘echt werk’, dan wanneer ik bij de Betho op een afdeling werk. Het klinkt misschien een beetje gek; maar door het werk in het sorteercentrum voelt het alsof ik bij de ‘gewone mensen’ hoor. Daar ben ik trots op. En weet je waar ik ook trots op ben? Dat ik gewoon mijn eigen centjes verdien.”

Gedetacheerd via Timing

De medewerkers van Dethon en de Betho worden gedetacheerd via detacheringsbureau Timing. Benieuwd wat opdrachtgever Timing vindt van de samenwerking? Lees het verhaal op dethon.nl/bezorgdienst via onderstaande link. Deze pagina opent in een nieuw tabblad.