1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Nieuws eerste kwartaal 2019Minder verspillen met Slowd

Verse groente en vers fruit dat heel lang goed blijft. Het kan met Slowd. Dit product helpt minder voedsel te verspillen. Slowd, de naam zegt het al, vertraagt het rijpingsproces van groente en fruit. Het samenstellen van de pakketjes wordt gedaan door onze collega’s van Dethon Customized in Hulst. Een vertraagd rijpingsproces met een snelle service.

 

Slowd absorbeert en neutraliseert etheen, een gas dat tijdens het rijpen wordt geproduceerd. En dat is nodig, want alleen in Nederland wordt jaarlijks voor 5 miljard euro aan voedsel verspild. Koen Verhagen is bij Slowd verantwoordelijk voor de communicatie. ‘De medewerkers van Dethon stellen de pakketjes voor ons samen. Het binnenzakje met de korrels stoppen zij in het binnenzakje en ver­volgens in de verpakking. Dit plakken zij dicht, waarna zij het in recyclebaar plastic en uiteindelijk in de doos verpakken.’ Mark Bickel is erg blij met het werk voor Slowd. ‘We zijn lekker bezig en het is niet moeilijk.’ Joke de Waal-Scheele vindt dat je er intussen wel je hoofd bij moet houden. ‘Er gaan namelijk wel twee­honderd stuks in een doos. Vier stapels van vijftig. Je mag niet de tel kwijtraken.’

‘Blij van de medewerkers’

Vanuit Dethon worden de dozen naar de web-office gestuurd en vandaaruit verder verspreid. Niet alleen in Nederland, maar ook in New York zijn de producten ver­krijgbaar. ‘Wij vinden het erg belangrijk om met een sociaal werkbedrijf te wer­ken’, vervolgt Koen. ‘De samenwerking met Dethon verloopt naar volle tevreden­heid. Er wordt volop met ons meegedacht. Zo krijgen we, als de voorraad op raakt, tijdig een seintje. Ook de medewerkers doen het erg goed en de sfeer op de werkvloer is zeer positief. Daar alleen al word je blij van.’ Slowd doneert vijf procent van de nettowinst aan de Voedsel­banken, zodat zij voedsel kunnen verstrekken aan mensen die geen voedsel hebben. Waarmee Slowd de cirkel rond maakt.

 

Foto: Joke de Waal-Scheele, Koen Verhagen van Slowd, Mark Bickel en Agnes Baart.


Afdeling SMD vergroot uit

Op de afdeling SMD van Dethon Industrie Terneuzen wordt zeer secuur werk verricht. Het belang van controle is erg groot. Maar componenten worden steeds kleiner. Daarom heeft de afdeling geïnvesteerd in een nieuwe inspectiecamera. Op een tv-scherm vergoot deze de componenten met een factor van veertig. Met de aanschaf brengt SMD niet alleen het huidige werk, maar ook opdrachten in de toekomst goed in kaart.

Foto: Mathias Ritter heeft alles onder controle met de inspectiecamera.
 


Rollende keukens

De lente is in aantocht. We maken weer voorzichtig plannen voor de zomervakantie. Lekker thuisblijven en klussen of niks doen. Of misschien eropuit met een caravan of tent. Van back-to-basic tot super-de-luxe. Met de The DOCK (Dutch Outdoor Camp Kitchen), ofwel: Nederlandse buiten kampeerkeuken, ontbreekt het aan niets. Een stoere ‘draagbare’ keuken, handig om te kamperen of op avontuur te gaan en niet weten waar je uitkomt. Met één constante: het vertrekpunt bevindt zich bij Dethon Customized in Hulst.

De opdrachtgever van de lichtgewicht buitenkeukens bevindt zich bijna om de hoek, in Sint Jansteen.

 

Dicht bij de natuur

Het idee ontstond toen eigenaar Hans Messbauer zelf aan het kamperen was met een zelfgemaakte keuken. ‘Bij be­staan­de buitenkeukens dacht ik vaak “dat kan handiger”, dus heb ik zogezegd wat in mekaar geknutseld. Andere kampeerders om mij heen wilden dit ook. Zo is het gaan rollen.’ De keukens worden verkocht aan zowel particulieren als professionals en gaan de hele wereld over.

 

Ook qua materiaal blijft de keuken dicht bij de natuur. ‘Ik werk met aluminium en bamboe. Dat hieraan gewerkt wordt door een bedrijf als Dethon, is een leuke bijkomstigheid. Bij hen kan ik ook voor kleine series terecht. En zij doen zeker niet onder voor een regulier bedrijf. De samenwerking verloopt steeds goed.’

 

Foto: Jos van Damme en François Douwen voor de ponsnippelmachine.
 Oer-Zeeuwse samenwerking voor hip Londen

Oud ontmoet nieuw in One Crown Place in Londen. Bestaande historische gebouwen worden omgetoverd tot moderne woon- en werkruimten. Zo zijn er twee nieuwe woontorens met 246 appartementen, zes verdiepingen met 15.500 vierkante meter kantoorruimte en winkels. Mooie gevels, in hartje Londen. Achter de schermen gemaakt bij Dethon Customized in Hulst.

De afdeling Metaal verzorgt het stalen plaatwerk in opdracht van Scheldebouw, dat vervolgens vervoerd wordt door Tieleman Transport. Een samenwerking van staal.

 

Hoge eisen aan kwaliteit

Maurice Schreurs is inkoper van het plaatwerk bij Scheldebouw. ‘Alles wat bij het gebouw vanaf de straat zichtbaar is, hebben wij gemaakt. Wij verzorgen de schil, Dethon is de spil. 7.700 vierkante meter aan stalen platen worden door Dethon op maat gemaakt. 3.400 stuks van ongeveer twee vierkante meter. Zij zorgen er ook voor dat deze voorzien worden van een gekleurde oppervlakte­behandeling en vervolgens verpakt worden. Het gebouw staat in hartje Londen dus het kost wel wat om daar te wonen. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. Dethon voldoet daar ruim aan. Zij staan in nauw contact met onze kwaliteitsmensen.’ De samen­werking tussen Scheldebouw en Dethon is ontstaan vanuit maatschappelijk oogpunt. ‘Het moet in hun straatje passen’, vervolgt Maurice. ‘Dit is repeterend werk, dus dan is voor ons de keuze snel gemaakt. En de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn uitstekend. Zij staan in de top van onze leveranciers.’

 

Platen van formaat

Als de platen door Dethon op maat gemaakt zijn, komt Tieleman Transport uit Kloosterzande in beeld. Directeur Rudie Tieleman: ‘Wij zorgen ervoor dat de coating naar Tilburg en vervolgens naar Scheldebouw wordt vervoerd. Afgewerkt en wel.’ Tieleman en Dethon werken inmiddels ruim 35 jaar samen. ‘En nog steeds met veel plezier’, vertelt Rudie. ‘Voor dit project rijden we wekelijks met een dedicated auto. Dat wil zeggen, een auto die alleen rijdt voor dit werk. Het gaat namelijk om platen op houten pallets ,van een speciaal formaat. Dat valt niet te combineren met andere ritten. Het is erg mooi dat medewerkers van Dethon meewerken aan een project in Londen en dat ook wij hieraan, vanuit Zeeuws-Vlaanderen, onze bijdrage mogen leveren.’
 Hightech sla met Elektronica en Customized

Groen kweken met een minimum aan inspanning, ruimte en bestrijdingsmiddelen, Vitro Plus is er groot in. Dethon Customized en Dethon Elektronica werken samen om het bedrijf in Burg-Haamstede van onderdelen van optimale kweeksystemen te voorzien.

Vitro Plus ontwikkelde een opkweek­systeem om het proces efficiënter, de planten beter en de productie voordeliger te maken. Bij Dethon Elektronica worden platen met LED-verlichting gemaakt, in opdracht van Bever Innovations. Dethon Customized in Oostburg maakt de planthouders en trays voor plantplugjes op maat. Dit zijn mengsels van potgrond. Deze worden door een chemische reactie met een toegevoegd bindmiddel bij elkaar gebonden.

‘Een contente klant’

John Bijl, sales director Vitro Plus, zocht een leverancier die snel, goed, betaalbaar en dichtbij was. ‘Bij Dethon klopte dit allemaal’, vertelt John. ‘Via Bever Innovations kwamen we hier terecht. Vitro Plus is een innoverend bedrijf, dus er verandert vaak wat. Het is daarom handig als je even langs kan gaan. Bovendien hecht ik er waarde aan om de bedrijvigheid in Zeeland te houden, En natuurlijk telt ook de snelheid waarmee Dethon zich kan aanpassen mee. Die flexibiliteit is belangrijk. Dethon werkt heel precies, heeft de goede apparatuur en de goede mensen in huis. Dethon presteert net zo goed als een regulier bedrijf. Afspraak is afspraak en het contact is fijn en ongedwongen. Vitro Plus is een contente klant.’ 

 

Foto: John Bijl: ‘Dethon presteert net zo goed als een regulier bedrijf.
 Hoog staaltje techniek met Dethon Groen

Een tuin inmeten met een drone. Tien jaar geleden was het nog science fiction. Maar in februari gebeurde het daadwerkelijk bij Dethon Groen. Om het onderhoud voor een vakantiepark in Hoofdplaat in kaart te brengen, werd een onbemand vliegtuigje ingezet. Het gebied werd tot op de centimeter nauwkeurig vastlegd.

Jeroen Dees, hoofd bedrijfsbureau Dethon Groen: ‘Dethon Groen kreeg de vraag een onderhoudscontract voor het park te maken. Tekeningen die nodig zijn voor het maken van een stappenplan, bleken niet aanwezig te zijn.’

 

Puzzel

De beelden van de drone leveren meer informatie dan een landmeter in dezelfde tijd kan verzamelen. Wel blijft het landmeten nodig om basispunten vast te leggen en minder zichtbare locaties in te meten of locaties waar drones niet mogen vliegen. ‘De GPS gestuurde drone maakt losse beelden. Deze puzzelstukjes brengt de computer tot een geheel en op schaal in beeld. Hiermee kunnen wij een passende offerte maken voor onderhoud en optimalisatie van het park. Een mooie basis voor een langdurige samenwerking.’
 


PERSBERICHT 

Terneuzen, 25 februari 2019

 

Commissaris van de Koning bezoekt Dethon i.v.m. 25 jaar ISO certificering

Dethon is 25 jaar ISO gecertificeerd, wel te verstaan ISO 9001:2015. Om deze reden krijgt Dethon bezoek van de commissaris van de Koning de heer Polman, op donderdagochtend 28 februari aanstaande.

 

Dethon is trots op het feit dat al 25 jaar lang voldaan wordt aan de steeds hogere eisen die gesteld worden in het kwaliteitssysteem. De constante inzet van haar medewerkers voor verbetering en verandering in de werkprocessen die certificering met zich meebrengt, draagt bovendien positief bij aan het werkklimaat.

 

Door deze prestatie laat Dethon zien dat ze op kwaliteitsgebied mee kan met het reguliere bedrijfsleven. Hierdoor kan Dethon samenwerken met vooraanstaande bedrijven uit de regio. Dit draagt bij aan de maatschappelijke opdracht en de voldoening die de werknemers van Dethon hebben bij het maken van technisch hoogwaardige producten en het leveren van professionele diensten.  

 

In de ochtend zal uit handen van de heer Polman een plaquette uitgereikt worden aan de heer Van den Berghen, algemeen directeur Dethon waarnaar er gezamenlijk met het personeel aandacht wordt besteed aan dit heugelijke feit.

 

Dethon is het sociaal werkbedrijf van Zeeuws-Vlaanderen en heeft 1000 gemotiveerde medewerkers. De hoofddoelstelling van Dethon is het begeleiden van mensen naar werk en het bieden van werk aan mensen met een handicap of (vergrote) afstand tot de arbeidsmarkt. Dethon kent verschillende bedrijfsonderdelen: Dethon Customized, Dethon Groen, Dethon Cleaning, Dethon Elektronica en Dethon Industrie.

 

Voor meer informatie:

Dethon, E.T.C. (Edwin) van den Berghen, algemeen directeur Dethon

tel: 06 - 51 44 15 38, e-mail: e.v.d.berghen@dethon.nl website www.dethon.nl