Werk hebben is van grote waarde. Bij Dethon werken ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. We bieden werk dat past bij het vermogen en de talenten van onze medewerkers. Van productie tot dienstverlening: het dagelijks werk bij Dethon is heel divers.

Uniek talent

Een afstand hebben tot de arbeidsmarkt betekent dat iemand niet volledig zelfstandig het minimumloon kan verdienen. Maar er is meer dan een beperking of ziekte. We hebben ook allemaal unieke talenten. We zorgen ervoor dat iedereen werk kan doen wat past bij zijn of haar talent.

Werken met een beperking

Een beperking is niet altijd zichtbaar voor anderen. Maar het is wel belangrijk dat er rekening mee wordt gehouden op het werk. Want vaak is er meer mogelijk dan je zelf denkt. Het UWV stelt vast of iemand een arbeidsbeperking heeft. Daarin staat bijvoorbeeld hoeveel begeleiding er nodig is.

Hoe kan je bij Dethon instromen?

De medewerkers kunnen op verschillende manieren instromen bij Dethon. Klik op het plusje voor extra informatie.

Instromen met een indicatie van het UWV.

Het UWV beoordeelt het ‘arbeidsvermogen’. Dit betekent of iemand kan werken bij een werkgever op de reguliere arbeidsmarkt of dat er extra ondersteuning nodig is bij het dagelijks werk. Je krijgt dan een indicatie van het UWV.

Voor wie is deze indicatie bedoeld? Lees meer hierover.

Instromen via een werkervaringsplaats.

Wat is een werkervaringsplaats? Iemand die een uitkering van de gemeente ontvangt, werkt drie maanden bij Dethon. De uitkering blijft behouden. Tijdens dit traject komen medewerkers weer in een werkritme en doen zij werkervaring op. Het doel van de werkervaringsplaats is om door te stromen naar een baan op de arbeidsmarkt.

Wat is een werkervaringsplaats? Lees meer.

Instromen vanuit het speciaal onderwijs via een stage.

Vanuit het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs kun je instromen bij Dethon. Je loopt eerst stage. Bevalt dit goed? Dan kan de stage omgezet worden naar een contract bij Dethon.

Een leerling die het speciaal onderwijs of praktijkonderwijs goed heeft afgerond, kan daarna ook werken op de reguliere arbeidsmarkt. Het UWV beoordeelt waar iemand het beste tot zijn recht komt; bij Dethon of bij een reguliere werkgever.

Meer weten over deze stage? Lees hier verder.

Werk is een belangrijke basis

Werk hebben is ontzettend belangrijk. Wanneer iemand zelf een salaris kan verdienen, geeft dat trots, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Onze collega’s vertellen graag over hun werk en wat dit voor hen betekent.

Doorstroom naar reguliere arbeidsmarkt

Werken naar vermogen en persoonlijk talent betekent ook dat iemand wordt uitgedaagd om zo regulier mogelijk te werken. Als het kan op de reguliere arbeidsmarkt. Dat kan in de vorm van een detachering. Of iemand komt in dienst bij een werkgever via begeleid werken (de banenafspraak). Dethon blijft in beide constructies het vangnet. Bekijk onderstaand filmpje over begeleid werken bij Yara.

Begeleid werken: Werkgever Yara zag het wel zitten met Melissa