Willem is één van de leidinggevenden die de groepsdetachering in het sorteercentrum van PostNL begeleidt. “Alle medewerkers in het sorteercentrum werken als één team samen. Mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ kunnen heel goed meedraaien in dit proces. Dat label valt eigenlijk weg in teamverband. Dat is prachtig om te zien.”

Extra begeleiding

Een groep van circa vijftien medewerkers werkt gedetacheerd in het sorteercentrum in Goes. Deze medewerkers zijn in dienst bij Dethon of bij de Betho, het sociaal leer-werkbedrijf in Goes. Zij hebben een indicatie van het UWV, wat betekent dat zij een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen daarom extra begeleiding van een leidinggevende van Dethon.

Werken met kleuren en barcodes

“PostNL is heel goed in het organiseren van een werkproces. We werken als een geoliede machine. Omdat alles heel gestructureerd verloopt, is dit een goede plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vindt Willem. “Ik kan het werk aanpassen naar wat iemand aan kan. Er zijn namelijk veel verschillende taken die passen bij verschillende mensen. In mijn team zijn bijvoorbeeld mensen die niet kunnen lezen en toch in het sorteercentrum kunnen werken. Want, als je weet wat een barcode is, kun je de pakketten op de juiste manier op de band te leggen. De machine doet het ‘leeswerk’. Verder wordt er veel met kleuren gewerkt, dat werkt erg prettig in de aansturing.”

Wat betekent het om een afstand te hebben tot de arbeidsmarkt? Dat leggen we uit op de corporate website van Dethon.

"We werken als een geoliede machine, dankzij het goed georganiseerde werkproces van PostNL."

Willem - leidinggevende vanuit Dethon

Gedetacheerd via Timing

De medewerkers die vanuit Dethon werkzaam zijn in het sorteercentrum zijn gedetacheerd bij Timing. Timing is een detacherings- en uitzendbureau voor ruim 25.000 flexmedewerkers en payroll krachten. Zij verzorgen de totale personeelsbezetting van het PostNL sorteerproces in Goes. Benieuwd wat Timing vindt van de samenwerking? Lees dan verder op de website van Dethon bezorgdienst.