1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Derde Dethon-sportdag

13-12-2015

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’

Minigolf, paddle, basketbal, muurklimmen, boogschieten en geen laag maar hoog touw­parcours… het is een greep uit de activiteiten waaraan Dethonners konden deelnemen tijdens de sportdag 2015.

 

In eerste instantie zou de sportdag in Sport­centrum Puyenbroeck te Wachtebeke gehouden worden op 3 juli. Maar vanwege grote hitte is de derde editie verplaatst naar 23 oktober. Na aankomst van de bussen vanuit de drie Dethon-vestigingen, wachtte er voor allen een Zeeuwse bolus en kopje koffie. Om gedurende de dag goed op kracht te blijven, ontvingen alle deelnemers daarnaast een lunchpakket en consumptie­bonnen. In plaats van een T-shirt, kregen de sportievelingen een polsbandje uitgereikt.

 

Sportiviteitsprijs
Meedoen is belangrijker dan winnen tijdens de Dethon-sportdag. ‘Wel hebben we weer een sportiviteitsprijs uitgereikt’, vertelt mede-organisator Frank Geensen. ‘Als beloning voor hun sportieve deelname ging deze naar Merien Amarchouch, Nimet Atmaca, Sefilay Kaptan-Pandal en Sevilay Kaptan-Balaban van de afdeling Elmo in Terneuzen. Zij ontvingen deze uit handen van algemeen directeur Edwin van den Berghen.’ Bij alle sporten was er een monitor van het sportcentrum aanwezig met daarnaast een begeleider/-ster van Dethon. De organisatie werkt nu al aan de voorbereiding voor volgend jaar. Frank: ‘We zijn hiervoor op zoek naar een nieuwe locatie, dichter bij huis. Waarschijnlijk werken we in 2016 samen met Bodyline healthcenter in Terneuzen.’


Ivan Kinna, Sabrina Kinna-Schollaert en Jordy de Munck op het hoog touwparcours.

Terug