1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Schone noodopvang met Dethon Cleaning

13-12-2015

In Nederland komen er veel vluchtelingen uit Syrië aan. Deze mensen moeten worden opgevangen. De capaciteit in de asielzoekerscentra is daarvoor nu onvoldoende. Daarom wordt er noodopvang georganiseerd. In de sporthal in Cadzand is er begin oktober met spoed opvang geregeld voor tweehonderd vluchtelingen. Dethon Cleaning verzorgde de schoonmaak van de vertrekken en het sanitair.
 

Afdelingsmanager Ceciel Jonkheijm: ‘Op 5 oktober 2015 kregen we van de gemeente Sluis de vraag om direct langs te komen. De vluchtelingen zouden de volgende dag in de sporthal worden opgevangen. We moesten dus snel schakelen. Samen met voorvrouw Anja Corstens heb ik een inventarisatie gemaakt. Ook hebben we met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gesproken.’ De vluchtelingen mochten in principe maximaal 72 uur in de noodopvang verblijven. Gedurende hun aanwezigheid hebben twee medewerkers van zes uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds het ge­bouw schoongehouden. Ceciel: ‘Toen het verblijf plotseling werd verlengd, hebben zij op zaterdag en zondag doorgewerkt. Dank­zij hun flexibiliteit kon een eerder gepland sport­evenement, dat de volgende dag zou plaatsvinden, ge­woon doorgaan in een schone sporthal.’
 

Anja Corstens, Dimitri van Overwijk, Thorvald van de Bent, Jeroen Vons en Sven Leenknegt. Ed Geertsen ontbreekt op de foto.

 

Terug