1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Topdrukte bij dethon Bezorgdienst

13-12-2015

Sinterklaas is net achter de rug en de Kerstman staat voor de deur. De medewerkers van Dethon Bezorgdienst beleven momenteel de drukste tijd van het jaar. Per dag krijgen ze ongeveer 25.000 ‘gewone’ pakketten en 1.500 ‘speciale’ pakketten te verwerken. De speciale pakketten zijn zwaar en/of hebben een speciale of grotere vorm. Zodoende kunnen deze niet door de ‘gewone’ machine en dienen ze handmatig verwerkt te worden. In vakjargon noemen we dit ‘NMG’- pakketten. Alle hens aan dek om deze pakketten op tijd bij de mensen thuis te krijgen.
 

Deze NMG-pakketten (denk aan sleeën, autobanden, uitlaten, ...) vragen extra aandacht. Voor een soepele en efficiënte voortgang is hiertoe op het PostNL-depot in Goes een lange gang gemarkeerd. Hier worden 100 tot 150 ongesorteerde bulk­containers aangevoerd. De inhoud wordt door de medewerkers gesorteerd in vijf shifts en vervolgens in regio.

 

Steeds weer een geweldige prestatie
‘Teamleiders Jan Willem Markenhof en George de Geest zijn teamleiders bij PostNL. Jan Willem: ‘Om het werk op tijd af te krijgen vertrekken we om kwart voor vijf ’s och­tends met zes medewerkers naar Goes. Om half zes starten we met het scannen en het handmatig plaatsen van de pakketten in de juiste container.’ Omdat de chauf­feurs vanaf twintig over zeven mogen aandokken met hun bussen, dient het werk om tien over zeven klaar te zijn. Er is dus een grote tijdsdruk. Met pakketten van soms wel veertig kilo, is het werk boven­dien lichamelijk intensief. ‘Toch doen de jongens het met veel plezier’, zegt George. ‘We hebben een hecht en gemoti­veerd team, dat goed op elkaar is inge­speeld. We vinden het steeds weer een geweldige prestatie en zijn blij en trots dat we leiding mogen geven aan deze groep.’


George de Geest, Dennis Kooi­­man, Daan Scheele, Marc Zegers, Edward de Jong, Gerard van Zijl, Mario Meesters en Jan Willem Markenhof.

Foto door: Wouter Klopmeijer.

Terug