1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Carola Schouten (CU) bezoekt Dethon

13-12-2013

Knowhow mag niet verloren gaan

Een goed beeld van Dethon en de situatie in de regio. Dat was de indruk waarmee Carola Schouten na haar bezoek huiswaarts keerde. Op 8 november 2013 kreeg het Tweede Kamerlid van de ChristenUnie een rondleiding. Zij was niet alleen onder de indruk van de veelzijdigheid van Dethon, maar ook van de enorme inzet van de ondernemingsraad.
 
‘We gaan kijken hoe we in de Participatiewet rekening kunnen houden met de problematiek in jullie regio’, zo reageerde Carola Schouten later naar OR-voorzitter Bram Basting. Instrumenten als Test & Training, jobcoaches, jobhunters en opleidingsfunctionarissen kunnen worden ingezet bij de uitvoering van de Participatiewet. Volgens het Tweede Kamerlid mag de aanwezige knowhow bij Dethon niet verloren gaan.
 

Maatwerk noodzakelijk

Bram: ‘We hebben de noodzaak van maatwerk in de uitvoering van de Participatiewet duidelijk gemaakt. In Zeeuws Vlaanderen is er relatief weinig werkgelegenheid en zijn er veel mensen met een sw-indicatie. Bovendien is het dun bevolkt. Ik heb de contouren van mijn plan uitgelegd, waarmee we in aanmerking hopen te komen voor een pilot, een proef. Ook heb ik verteld dat Dethon graag met een vertegenwoordiging in de Tweede Kamer aanwezig is, zodra de Participatiewet behandeld wordt. Op 18 november kregen we bezoek van een delegatie topambtenaren uit Den Haag, die met de uitvoering van de Participatiewet belast zijn. Met het bezoek van Carola Schouten hebben we nu nagenoeg alle fracties gesproken. Begin januari hopen we staatsecretaris Jetta Kleinsma te ontvangen.’

Terug