1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Brand Gemeente Terneuzen

13-12-2013

Medewerkers tijdelijk gehuisvest bij Dethon

Op 3 juli, heel vroeg in de ochtend, om half acht brak er brand uit in het stadskantoor van het gemeentehuis in Terneuzen. Een soepautomaat op de vijfde verdieping, veroorzaakte de brand. Een kleine kortsluiting, met grote gevolgen: de zeven verdiepingen in het gebouw zijn een half jaar lang onbruikbaar. De medewerkers zijn tijdelijk gehuisvest in het gebouw aan de Mr. F.J. Haarmanweg 32 van Dethon.
 
 De brand in het gemeentegebouw was doorgeslagen naar de goten met kabels en leidingen. Hierdoor ontstond er een enorme roetaanslag, waardoor de medewerkers aanvankelijk verspreid werden ondergebracht in onder andere delen van het stadhuis in Terneuzen, locatie Axel en het gebouw van Realisatie en Beheer in de Koegorspolder. De gevolgen waren echter ernstiger dan werd aangenomen, waardoor naar een meer langdurige oplossing is gezocht. En deze werd gevonden bij Dethon. In het stadskantoor worden nu de zesde en zevende verdieping gedeeltelijk, en de vijfde volledig gestript. Over de eerste vier etages is er nog overleg.
 

Flink vertroeteld

Intussen zijn de ongeveer zeventig medewerkers van de afdelingen Vergunningen & Handhavingen en Omgeving & Economie van de gemeente Terneuzen meer dan welkom op de vestiging Mr. F.J. Haarmanweg 32 in Terneuzen. Volgens eigen zeggen, worden zij er door de Dethon-medewerkers zelfs flink vertroeteld. Gemeentesecretaris François Lauret: ‘Dethon had niet alleen de ruimte, maar ook de facilitaire voorzieningen, zoals ICT-kabels. Bovendien kon de verhuizing relatief snel geregeld worden. Omdat de ruimten nogal groot zijn, heeft de gemeente een binnenhuisarchitecte in de arm genomen. Onder meer met nieuw tapijt, gordijnen en planten, zijn de werkplekken knusser en leefbaarder gemaakt. Het meubilair hebben we gehuurd en de ICT-apparatuur staat er op basis van huurkoop. Inmiddels is ook het archief tijdelijk ondergebracht in dit gebouw. We zijn erg gelukkig met de goede samenwerking met Dethon. Er wordt snel geschakeld en gewerkt volgens afspraak.’
 
François Lauret.

Terug