1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Tendenzen zonder grenzen

13-10-2014

Heb ik een vergunning nodig? Hoeveel belasting moet ik afdragen? Hoe zit het met mijn pensioenopbouw? Werken over de grens, daar komt veel bij kijken. Voor de opbouw en invulling van het Voorlichting- en Opleidingcentrum Glastuinbouw (VOC) in Westdorpe is aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens samengewerkt. Maar voor werkzoekenden blijft het moeilijk om informatie te vinden over werken over de grens. In het kader van het Interregproject ‘Tendenzen zonder Grenzen’ vond op 15 oktober 2014 een grensoverschrijdende eindconferentie plaats in Gent. 


Tal van regels maken het moeilijk om over de grens te werken. Voor werknemers, maar ook voor werkgevers die aan de andere kant van de grens personeel zoeken. Ronald de Back, coördinator Werk­ServicePunt Zeeuws-Vlaanderen (WSP): ‘Maar er is in de grensregio wel een tekort aan technisch geschoolde mensen, medewerkers in de zorg en logistieke havenmedewerkers. In Nederland, én in België. En het aantal werkzoekenden dat over de grens wil werken groeit. Een logisch gevolg is, dat daarmee ook de behoefte aan informatie stijgt. Daarom werkt het WSP mee aan de inrichting van grensinfopunt Scheldemond Direct.’ Dethon, de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen gaan hiermee aan de slag. Één punt, waar alle informatie over grenzeloos samenwerken te vinden is, het zal op 1 januari 2015 officieel zijn. Wil je meer weten over grenzeloos samenwerken? Kijk dan eens op: www.wspzvl.nl.
 
Gedeputeerde van Oost-Vlaanderen Geert Versnick, afgetreden wethouder Co van Schaik en gedeputeerde van Zeeland Ben de Reu.

Terug