1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Girlpower in het VOC

13-10-2014

Minerva, de netwerkgroep van directie- en manage­mentonder­steuners in Zeeuws-Vlaanderen, bezocht op 25 september 2014 het Voorlichtings- en Opleiding­scentrum in Westdorpe. Tijdens een rondleiding werden de dames geïnfor­meerd over de nieuwste technieken rondom duurzaamheid.

 

De kassen worden immers ver­warmd door restwarmte van de omliggende industrieën. Zo is de ‘output’ van de een, de ‘input’ van de ander. En over het opleiden van de mensen van vorkheftruckchauffeur of sorteerder tot zelfs leidinggevende functies. Na de rondleiding gaf Patrick Keizer van De Ketchup­fabriek in Graauw een korte presentatie. En dat paste mooi in het programma, want De Ketchup­fabriek maakt ketchup van de tomaten van het VOC. De ketchup van De Ketchupfabriek wordt hand­gemaakt in Graauw en is een echt streekproduct. Want niet alleen de tomaten, maar ook de paprika's komen uit Westdorpe, de selder komt uit Absdale en de uien komen uit Graauw. Er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toege­voegd. Natuurlijk mochten de leden alle varianten proeven. En... aan het eind van de avond was er een goodiebag waar ook nog een klein potje in zat, zodat het thuisfront nog even kon meegenieten.

De deelnemende bedrijven waren:
Cofely, Zeeland Seaports, Ketchup Media, Zeldenrust-Steelantcollege, Stichting ZorgSaam, Curamus, Ovet, DRV Accountants, Stichting Curamus, Verbrugge Terminals, Dow Benulux B.V. en PS Secretariaat.

Terug