1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Chemievrije onkruidbestrijding op verhardingen

22-06-2016

Chemievrije onkruidbestrijding op verhardingen

In opdracht van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten, is Dethon Groen gestart met het project milieuvriendelijk bestrijden van onkruid op verhardingen. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan chemie-vrij onkruidbeheer, maar ook aan duurzaam werk voor mensen uit de Participatiewet. Zo wordt hen een mooie kans geboden. Zoals in de vorige uitgave van Dethon Nieuws vermeld stond, is het officiële startschot op 17 maart 2016 gegeven.

 

Gemeenten in Nederland mogen niet meer werken met chemische bestrijdings­middelen om onkruid op stoepen en straten te verwijderen. Voordat de medewerkers op het project startten dienden zij verschillende oplei­dingen succesvol af te ronden, zoals: het bedienen van verschillende machines, bedrijfshulpverlening (BHV), Beeld & Bestek Onkruidbestrijding Op Verhar­dingen en Veilig Werken Langs De Weg. De eersten zijn op 25 januari 2016 gestart met hun opleidingen en een stage van drie maanden en hebben inmiddels een contract.

 


 

Op 17 maart 2016 is het officiële startschot gegeven. De wethouders, het bestuur en de directie van Dethon waren hierbij aanwezig.
Op de foto v.l.n.r.: mevrouw C.E.M. van de Vijver-Claerhoudt, wethouder Gemeentewerken (gemeente Sluis), de heer F. Deij, wethouder Openbare Werken (gemeente Terneuzen), de heer A.Totté, wethouder Werk en Inkomen (gemeente Hulst), mevrouw D. van Damme-Fassaert, wethouder Openbare Werken (gemeente Hulst) en de heer A.O. de Bruijn, wethouder Sociaal Domein (Sluis). Niet op de foto maar ook aanwezig was de heer C.L. Liefting, Wethouder Sociale Zaken (Terneuzen) en tevens bestuursvoorzitter bij Dethon.

 

 

Terug