1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Licht in de tunnel

15-04-2016

2,8 kilometer met 2.200 armaturen. Eind vorig jaar zijn beide tunnelbuizen van de  Liefkenshoektunnel in België voorzien van duurzame én ‘slimme’ lampen. De op afstand dimbare LEDverlichting moet het verschil in licht in de tunnel geleidelijk aan laten verlopen. Achter de schermen boden de medewerkers van Dethon Elektronica in Terneuzen verlichting. Zij werkten mee aan de assemblage van de LEDlampen.


Goed zicht binnen en buiten de tunnel. We vinden het vaak vanzelfsprekend. Maar voordat we veilig de tunnel door kunnen, moet er heel wat gebeuren. Pieter-Jan Criel, Key Account Manager Schréder: ‘Voor de veiligheid moet het contrast met binnen en buiten zo klein mogelijk zijn. Ook dienen signaleringen goed zichtbaar te zijn. Daarom is het gele licht vervangen door wit.’ Aan de plaatsing is per tunnelbuis drie weken lang ’s nachts gewerkt. Zo bleef de verkeershinder minimaal. De samen­werking met het Belgische bedrijf Schréder is niet nieuw. ‘In Oostburg werd al assem­blagewerk voor ons verricht’, vertelt Purchase Manager Danny Aerts. ‘En met de aanwezigheid van onder meer een ESD-zone, heeft de afdeling Elektronica alles in huis om onze pieken in werkzaamheden op te vangen. Dethon is op dat gebied zeer gespecialiseerd en bovendien perfect ge­organiseerd. Ook bij grote hoeveelheden wordt de levertermijn steeds gehaald. De samenwerking is ons goed bevallen.’


V.l.n.r.: Adrie de Kesel, Daisy de Schepper, Saskia Ritter, Zehra Atmaca, Elmas Palit, Omar Souaid, Yasar Cildir, Johan de Decker, Deborah Dourleijn, Jordy de Munck, Marina Dobbelaar, Daan Haak, Cynthia Berens en Rachid El Bakali.

Terug