1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Unieke samenwerking Zeeuws-Vlaamse gemeenten

04-03-2016

Unieke samenwerking Zeeuws-Vlaamse gemeenten en Dethon Groen

In dit samenwerkingsverband wordt gezamenlijk gewerkt aan chemie-vrij onkruid beheer en duurzaam werk voor mensen uit de Participatiewet. De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Hulst, Terneuzen, Sluis en Dethon Groen hebben eind 2015 de koppen bij elkaar gestoken, om al eind februari 2016 met dit pilotproject van start te gaan.

 

Vanaf maart 2016 zal er nieuwe milieuwetgeving binnen Nederland in werking treden, die inhoudt dat er geen chemische middelen op verhardingen meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden. Hieruit is deze unieke samenwerking ontstaan. De alternatieve onkruidbestrijding zal uitgevoerd worden door middel van het weg borstelen van het onkruid en/of het behandelen met hete lucht. Er wordt gewerkt met machines die een Innovatie Award in de wacht hebben gesleept tijdens de Future Green City beurs.

 

In deze samenwerking staat tevens de werkgelegenheid voor mensen uit de Participatiewet centraal. De gemeenten staan garant voor de instroom van mensen uit de Participatiewet en Dethon Groen is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van deze mensen. Eind januari 2016 is de eerste groep medewerkers reeds gestart met hun opleidingen. Deze mensen krijgen na het succesvol voltooien van hun opleidingen en gebleken geschiktheid voor het werk een baan bij Dethon.

 

Op Donderdag 17 maart om 15:00 uur is het officiële startsein gegeven voor dit pilotproject. Het feestelijke moment vond plaats bij Cultureel centrum de Halle, Rooseveltlaan 1a te Axel, met alle betrokkenen. Eveneens waren de betrokken wethouders van de gemeenten hierbij aanwezig. De heer C.L. Liefting, Wethouder Sociale Zaken en tevens bestuursvoorzitter bij Dethon en de heer F. Deij, wethouder Openbare Werken vanuit de gemeente Terneuzen. Mevrouw D. van Damme – Fassaert, wethouder Openbare Werken en de heer A.Totté, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Hulst. De heer A.O. de Bruijn, wethouder Sociaal domein en mevrouw C.E.M. van de Vijver – Claerhoudt, wethouder Gemeentewerken uit de gemeente Sluis.

 

Voor meer informatie over dit project:
E.T.C. (Edwin) van den Berghen, algemeen directeur Dethon
tel: 06 - 51 44 15 38, e-mail: e.v.d.berghen@dethon.nl website www.dethon.nl