1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Nieuws eerste kwartaal 2018


Roomservice door Dethon Customized Hulst

Er wordt hard getimmerd aan de weg naar gastvrijheid. Na een uitbreiding van het bestaande pand, krijgt Hotel Hulst in totaal 24 kamers. Hoewel geen kamervorm hetzelfde is, krijgt het interieur één lijn. Geheel vervaardigd door Dethon Customized in Hulst.

 

Bedden met achterwanden, nachtkastjes, tv-meubels en bureaus, door de verschil-lende vormen is het allemaal maatwerk. Wie een van de hotelkamers binnenkomt, ziet dat niet alleen het interieur, maar ook het uitzicht op de Veste schitterend is. Hoteleigenaar Jochem Beaart is zeer te spreken over de samenwerking met Dethon Customized. ‘Het is prettig om met lokale ondernemingen te werken en Dethon zit letterlijk bij ons om de hoek. Ik wist niet dat Dethon dit te bieden had! We zijn erg blij met het resultaat. Zowel de gasten als de medewerkers zijn heel tevreden. Ook de samenwerking verliep vlot met korte lijnen zodat we snel konden afstemmen. Dat is erg prettig tijdens een verbouwing als deze.’

 

Foto: Dennis Vuijst, Nico Tieleman, Jozef Bekaert en Jaspert Jacobse.


ME & MATS

Geniet van het leven en elk moment. Dat is in het kort de boodschap van ME&MATS. Astrid, het gezicht achter het merk, verloor haar te vroeg geboren zoontje Mats. Ondanks het grote verdriet wist Astrid er iets positiefs uit te halen: ze lanceerde het merk ME&MATS. Een mooie verzameling van must-have-feel-good candles met klinkende namen als The best is yet to come en You Rock. De afdeling Montage & Verpakkingen in Terneuzen laat zien dat ook de verpakking rockt!

 

Voorvrouw Ayse Altintas: ‘De producten van ME&MATS komen bij ons binnen in dozen van zes stuks. Wij controleren of er niets kapot is en maken de glazen houders schoon. Drie soorten krijgen we, die door onze medewerkers worden bestickerd en in een doosje worden gedaan. Soms worden er wel 83 dozen van zes per dag gedaan. En met groot plezier. Ik heb zelfs al iemand horen zeggen dat zij nog nooit zo leuk werk had gedaan. Tenslotte gaan ze in een zogeheten sleeve, een beschermende verpakking, de wereld over. De kaarsen zijn in vele landen op aarde te koop.’

 

Foto: Aysel Kilic, Rose Wauters en Patricia van Raemdonck.


Winter in het land, voeten in het zand

Het mocht dan hartje winter zijn, de medewerkers van Dethon Groen zaten met hun voeten in het zand. Sleutelen aan plantenkennis, schoffelen, bomen planten en tussentijds met collega’s een boompje opzetten over groenvoorzieningen. Van begin november 2017 tot eind maart 2018 volgden een basis- en gevorderdengroep van Dethon Groen een opleiding.

Waar in de zomer buiten hard gewerkt wordt, is het in de winterperiode tijd om de kennis bij te spijkeren. Gedurende tien lesdagen volgden de cursisten ’s ochtends theorielessen die zij ’s middags in praktijk konden brengen. Opleidingscoördinator Frank Geensen: ‘In een loods met een zandbed werd door meewerkend voorman Groen Oostburg Wil Meulenberg les gegeven. Hij is een ervaren Groen-man, met hart voor opleiden. Naast de medewerkers van Dethon namen twee cursisten van de gemeente Terneuzen deel. Sommige deelnemers van de gevorderde groep kunnen na deze cursus een stap maken naar een erkende VHG-opleiding, de brancheopleiding tot vakbekwaam hovenier.

 

Fijne kneepjes

Docent Wil Meulenberg is zeer content met de locatie: ‘We zitten altijd droog en warm. Ik zit al 42 jaar in het Groen, ben ook zelfstandige geweest. Nu kan ik mijn kennis overbrengen. Bijvoorbeeld haakse hoeken zetten zonder hulpmiddelen, onkruidbeheer en tekening lezen. De fijne kneepjes van het vak.’ Pim Spuessens van de gemeente Terneuzen is blij met deze kans. ‘Het is niet alleen prettig om ervaring op te doen, het is nog gezellig ook. Ik heb acht jaar lang in de auberginekas gewerkt in plaats van buiten in het groen. Nu komt alles weer boven.’ Hans Manders werkte eerst bij Dethon Industrie. Zijn ambitie is voorman worden, maar daarvoor mist hij de ervaring. ‘Dankzij de opleiding leer ik de theorie achter de praktijk kennen.’

 

Foto: Danny Herman, Kim van den Broek, Pim Spuessens (Gemeente Terneuzen), Evianne de Looff, Arjen Wagenaar, Hans Manders en Annemarie Hendriks. Op de voorgrond instructeur Wil Meulenberg.


Vestingcross Hulst: topprestatie Dethon Cleaning en Groen

Evenals de eerste, was de tweede editie van Vestingcross Hulst een mooi evenement met een indrukwekkend deelnemersveld. Met maar liefst vijf wedstrijden vond deze internationale cyclo-crosswedstrijd in de categorie C2 plaats in, op en rond de stadswallen. Ruim 10.000 mensen waren er op de been. Een team van Dethon Cleaning zorgde voor schone toiletten. Medewerkers van Dethon Groen hielden het terrein schoon. En, al is de cross nog zo’n aanslag op het gras, ook de sporen van de renners wisten de Groen-collega’s te wissen. Zo leverden niet alleen de sportieve deelnemers, maar ook de medewerkers van Dethon Cleaning en Groen een topprestatie.

Foto: Miranda de Ruiter en Jeroen Vons. Foto: Sven Leenknecht en Enrico Kamerman.


Onbegrensde mogelijkheden bij Dethon Customized

Hij is van alle denkbare technische opties voorzien, de nieuwe opdeelzaag van Dethon Customized in Oostburg. De Galaxy 3 is een grote investering om klanten zoals Starbucks en Tchai beter te kunnen bedienen. Ook de medewerkers zijn blij met de nieuwe aanwinst, die van vele gemakken is voorzien.


Op de afdeling WIAD kan je er niet omheen, de omvang is immens. De mogelijkheden zijn dat ook. Zo heeft de machine bijvoorbeeld een postvormzaag waarmee in het midden van een oppervlak een gat gezaagd kan worden. Met een labelprinter kunnen alle losse onderdelen nauwkeurig gemerkt worden. Voor het onderhoud is er een centraal smeersysteem en is er een grafische weergave van wat gezaagd wordt. Voor Izaak Vergouwe, ontwerper op de afdeling, komt de machine als geroepen. ‘De werkzaamheden worden aangestuurd door voorman Jack Boogaard. Technisch gezien is dit een enorme vooruitgang. Behalve voor onze klanten zal de machine ook voor collega’s in Hulst worden ingezet. Na enkele dagen testen, draait hij sinds
1 februari op volle toeren.’

 

Foto: ‘Oude rot’ in het vak Jean-Pierre Goethals (rechts) draagt het stokje over  aan ‘de toekomst’, Remco de Feijter.


Ik ga op reis en ik neem mee…

‘Travel light’, wordt vaak gezegd. Neem dus vooral niet te veel mee. Tenzij je met een goede dakkoffer reist natuurlijk. Dan is het zaak de bagage veilig op te bergen en ervoor te waken dat hij onderweg niet open gaat. En dat is waar Dethon in beeld komt. Voor VDL Hapro monteren de medewerkers railsen voor sluitingen van hoogwaardige dakkoffers.

 

Mario Tanghe ontwierp een mal voor zes sluitingen en zette een productielijn op voor grote en kleine railsen. Voorvrouw Janine Helmendag: ‘Zo kunnen we de grote vraag aan. We hebben een proef gedaan van twintig pallets van iedere soort. Dankzij deze productie hebben we voortdurend werk voor zes mensen. Iedereen kan het werk aan en het werk wordt met plezier uitgevoerd. Ik hoop met deze klant op een langdurige samenwerking.’

 

Foto: Servaas Verbrugge, Angelique Nijskens en Ahmet Güllü.