1 dethon Oostburg 2 dethon Hulst 3 Dethon Terneuzen 4 Dethon VOC

Nieuws derde kwartaal 2017


In de keuken van glastuinbouw

Op 29 juni 2017 bezocht CDA-Europarlementariër Esther de Lange het Voorlichtings- en Opleidingscentrum (VOC) in Westdorpe. Zo kreeg de politica meer inzicht over duurzame projecten. Bedrijfsleider Denny Snel informeerde haar over de werkwijze en het gebruik van restwarmte en CO2. Denny: ‘Behalve over de samenwerking met Yara en Warmco, heeft Dethon zijn zegje kunnen doen over re-integratie en het doorstromen naar regulier werk. Zij was enorm onder de indruk. En wij zijn blij en trots dat ook de politici willen luisteren naar ons verhaal, dat een succes kan worden genoemd. Dit is met name te danken aan de goede samenwerking met de glastuinbouw­bedrijven, het WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen, de uitzendbureaus en de lokale ondernemers.’


De dag van de schoonmaker

Een blinkend bureau, een stofvrij tapijt, een schoon toilet… een goede schoonmaker maakt het verschil. En omdat een schoonmaker vaak onze dag maakt, werden velen van hen in Nederland op 15 juni 2017 in het zonnetje gezet! Ook de medewerkers van Dethon Cleaning zetten zich dagelijks, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, in voor een schone werkomgeving. Als waardering voor hun werk, ontvingen zij een mooi stuk chocola.

 


Nieuwe afdelingschef Dethon Bezorgdienst

Klant bij PostNL was hij al. Waar hij pakketjes maakte en ter bezorging overdroeg, staat hij nu de andere kant van de lijn. Raf van Assche is de nieuwe afdelingschef van Dethon Bezorgdienst.

Ruim vijftien jaar was hij verantwoordelijk voor de logistiek bij het bedrijf dat spaaracties verzorgt voor onder andere Airmiles en grote supermarktketens. ‘De spaaractiepakketjes werden daar samengesteld. Vervolgens werden deze aangeboden aan PostNL om te laten bezorgen. Nu mag ik er met een team voor zorgen dat deze pakketten bij de mensen thuis komen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die vond ik bij Dethon Bezorgdienst. Het is mooi om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier aan het werk te helpen en/of klaar te stomen voor regulier werk. Het maximale uit de mensen halen, vind ik daarbij belangrijk. In mijn vrije tijd coach ik een jeugdvoetbalploeg en ben ik recreatief wielrenner. Je zou mijn werk dus ook als hobby kunnen beschouwen. Ik houd wel van een bergje beklimmen.’


Mooi en schoon in Lievenspolder

In Lievenspolder in Terneuzen worden 117 oude, kwaliteitsarme en energie onzuinige woningen vervangen door 95 nieuwe, moderne en energiezuinige woningen. Dertig sociale woningen zijn nu klaar. Met Kerst dit jaar wordt de bouw van een volgende reeks huizen afgerond. Met Dethon Cleaning worden de woningen niet alleen mooi, maar ook schoon opgeleverd.

De woningen behoren tot één complex en zijn tegelijk gebouwd in de jaren vijftig. De levensduur is ten einde, ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom worden deze vervangen door 95 nieuwe, moderne, betaalbare en energiezuinige woningen. Werkmeester Dethon Cleaning Tobias Haak: ‘Aannemersbedrijf Van der Poel bouwt in opdracht van woningbouwvereniging Clavis. Mooi is dat de huizen klimaatneutraal zijn. Behalve dat ze goed geïsoleerd zijn, zijn er op het dak zonnepanelen bevestigd. Steeds na een oplevering vertrekt er op afroep een ploegje van drie of vier van onze schoonmakers om goed te schrobben. Een woning is intensiever werk dan een kantoor. Onze medewerkers zijn flexibel genoeg om het werk niet alleen goed, maar ook met veel plezier uit te voeren.’

Foto: Medewerker Dethon Cleaning Jeroen Vons bij de nieuwe woningen.


Vele handen maken licht werk

Met de traditionele Havendagen brengt Terneuzen een ode aan de Schelde. Met tal van activiteiten wordt de verbinding gelegd met het water en de haven. Op 23, 24 en 25 juni 2017 werd de 37ste editie gehouden. Maar liefst 50.000 bezoekers kwamen op het evenement af. Dat leverde flink wat werk op voor de zwerfvuilploeg van Dethon Direct. Omdat vele handen licht werk maken (en er nog een gezegde is met belofte en schuld), kwam bedrijfsmanager Dethon Industrie Gijs van den Berg hen na afloop hoogstpersoonlijk bijstaan. Gijs: ‘En dat was flink aanpoten. Het zwerfvuil werd minder, maar het respect voor deze medewerkers is gegroeid.’

 

 


Cadzand Maritiem

Onder de naam CADZAND-Maritiem werkten Waterschap Scheldestromen (initiatiefnemer kustversterking), gemeente Sluis (initiatiefnemer verbetering openbare ruimte) en Yacht@Cadzand-Bad B.V. (initiatiefnemer jachthaven) samen aan de realisatie van de kustversterkingswerken, de aanleg van de jachthaven en de kwalitatieve verbetering van de openbare ruimte.

Circa één kilometer kust van Cadzand-Bad is versterkt. Er is een jachthaven met ongeveer 125 ligplaatsen, een modern havengebouw en clubhuis met prachtig uitzicht over het water gebouwd. De openbare ruimte van de kust is aangepakt en onder de naam Duinboulevard zijn er nieuwe duinpaden aangelegd. Bij de haven is een prachtige houten vlonder met dennen erop als dak van een parkeergarage aangelegd. Hier tegenover aan de straatzijde bevinden zich natuur­stenen plantenvakken, waarvoor tuin- en landschap ontwerper Harry de Visser het beplantingsplan heeft gemaakt. De beplanting is dit voorjaar door Dethon Groen aangeplant en staat in zijn eerste zomer al mooi te bloeien.

 


Mooie polygoontafel voor gemeente Terneuzen

Voor de gemeente Terneuzen maakte de afdeling Meubelen van Dethon Customized deze zogenoemde Polygoontafel. De tafel bestaat uit tien multiplex berken deeltafels, afgewerkt met een eiken fineerlaag. De tafel is een ontwerp van Evert van Kampen van Bladgroen.

Onno Dooms, medewerker Gebouwbeheer/projectleider bij de gemeente Terneuzen: ”In onze Burgerzaal worden naast besprekingen regelmatig officiële bijeenkomsten gehouden. Dat gaat van een B&W-vergadering tot het uitreiken van een lintje op Koningsdag. Waar we soms twintig mensen faciliteren, is het ook wenselijk om in een kleinere opstelling te kunnen vergaderen. De multifunctionele tafel van Dethon maakt dit mogelijk. En hij is nog mooi ook! Van opdracht tot werktekening, tot het aanleveren op het Stadhuis: Dethon heeft ons met alle zorg behandeld. Wij zijn een tevreden klant.”

 


 

Net als verleden jaar, vindt u zowel Dethon Groen als Dethon Customized op de Contacta.