Collega’s van Dethon sorteren vroeg in de ochtend de pakketten van PostNL voor de bezorgroutes in Zeeland. PostNL heeft de processen in het sorteercentrum zo ingericht dat ze geschikt zijn voor medewerkers met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Succesvolle samenwerking

Onze collega’s zijn als groep gedetacheerd bij het sorteercentrum van PostNL in Goes. Een groepsdetachering is altijd met begeleiding. Deze detachering verloopt via detacherings- en uitzendbureau Timing. Sjoerd Gelok, Manager Operations bij Timing is samen met zijn collega verantwoordelijk voor de werving en selectie van alle sorteercentra in Nederland. Ook van Goes. “PostNL werkt al ruim tien jaar samen met Dethon en de Betho in Goes. Wij vanuit Timing werken nu drie jaar samen. Het is een heel succesvolle samenwerking.”

Begeleiding

De mensen die werkzaam zijn via de groepsdetachering van Dethon en de Betho, worden allemaal begeleid door leidinggevenden van Dethon. “Dat is prettig, want zij hebben veel ervaring”, vindt Sjoerd. “De samenwerking met Dethon startte voor mij drie jaar geleden. Voor mij was dit de eerste keer dat ik in contact kwam met detacheringswerk voor mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Daar moest ik echt in groeien. Want het is net even anders dan het reguliere uitzend- en detacheringswerk. Dat bedoel ik niet negatief. Integendeel: het is juist extra leuk en uitdagend.”

Persoonlijke aanpak

“Samen met Dethon hebben we het werkproces heel goed voorbereid. Dat is ook de tip die ik wil meegeven aan andere werkgevers. Wanneer je mensen aan het werk wil helpen met een arbeidsbeperking: bereid je werkzaamheden goed voor. Kijk door de bril van de medewerker en richt je werkproces zo in, dat het werk passend is. Waar ik vooral veel van heb geleerd, is om te kiezen voor een persoonlijke aanpak. Wat heeft iemand persoonlijk nodig in zijn werk? Welke aanpassingen moeten we doen? Bekijk ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ niet als één groep, maar als individu. Je kunt de mensen in de groepsdetachering van Dethon niet over één kam scheren. Wat de ene persoon wel kan op de werkvloer, kan de andere niet. We kijken niet naar de beperking, maar naar wat zij wél kunnen.”

Onze medewerkers werken niet alleen in het sorteercentrum van PostNL, maar wij rijden ook bezorgroutes in Zeeuws-Vlaanderen. Meer weten hierover? Ga via onderstaande link naar de website van Dethon bezorgdienst.

"De persoonlijke aanpak is de beste. We kijken niet naar de beperking, maar naar wat iemand wél kan.”

Sjoerd Gelok - Manager Operations bij uitzend- en detacheringsbureau Timing

Meedenken

“Dethon is sterk in zorgzaam zijn. Zij bewaken het welzijn van de mensen die zij detacheren. Daarnaast denken zij met ons mee als opdrachtgever. Wat werkt wel en wat werkt niet in het werkproces? Er is daarover heel veel openheid naar ons toe. Dat waardeer ik enorm.” Juist voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de juiste balans tussen privé en werk. “Dat doen de leidinggevende van Dethon goed”, vindt Sjoerd. “Zij kiezen voor de persoonlijke benadering en spreken ook met hen over hun thuissituatie. Zij voelen meestal goed aan als de balans zoek raakt. Als het nodig is, kunnen we dan de werkzaamheden daarop aanpassen, zodat zij niet overwerkt raken.”

Betrouwbaar

Het heeft voordelen om te werken met medewerkers met een arbeidsbeperking. Dit komt volgens Sjoerd omdat ze ontzettend trouw zijn in hun werk. “Zij zijn er altijd en doen hun werk zorgvuldig. Zij zullen zich niet ziekmelden omdat ze een dag geen zin hebben. Daarnaast werken ze gestructureerd aan hun takenpakket. Dat zie ik echt als een voordeel. Wat mij betreft mag het team van Dethon nog groter groeien.” Sjoerd heeft voor andere werkgevers ook nog een advies: “Wees niet bang voor het werken met mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’. Want het brengt je heel erg veel. Het werken met mensen met een arbeidsbeperking kent uitdagingen, maar vooral voldoening. Dat gun ik alle werkgevers in de regio.”

Over Timing

Timing is een detacherings- en uitzendbureau voor ruim 25.000 flexmedewerkers en payroll krachten. Zij verzorgen de totale personeelsbezetting van het PostNL sorteerproces in Goes. Dit doen zij niet alleen in Goes maar ook voor de acht andere grote sorteercentra van PostNL. Timing heeft meerdere vestigingen en behoort tot de top-3 bedrijven in de uitzendbranche. Naast PostNL behoren andere grote Nederlandse merken tot hun portefeuille, zoals Wehkamp, DHL en ANWB.

Ga via onderstaande link naar de website van Timing. Of lees meer over dit project op de website van Dethon detacheringen.