Via de gemeente komt Cynthia binnen bij Dethon productie in Oostburg. Het reguliere bedrijfsleven en Cynthia bleken wegens fysieke problemen geen match. Ze begon daarom aan een nieuwe uitdaging, maar wel één op maat deze keer.

Afwisseling

Veel afwisselen van houding. Zitten, staan, af en toe lopen en soms even bukken. Dat is waar Cynthia behoefte aan heeft tijdens een werkdag. Te lang één houding aannemen is vanwege fysieke problemen niet mogelijk. Haar vorige baan bij een drogist kon ze hierdoor niet langer dan een paar uur per dag volhouden.

Thuis zitten

Het einde van haar arbeidscontract bij de drogist was onvermijdelijk. Cynthia komt tijdelijk thuis te zitten en ontvangt een uitkering. “Thuis zitten vond ik helemaal niks. Je hand op moeten houden omdat je zelf geen inkomen hebt? Dat doet een mens geen goed.”

Een schot in de roos

Gemotiveerd en met behulp van een jobcoach vanuit de gemeente start Cynthia de zoektocht naar een passende baan. Al snel gaat Cynthia via de banenafspraak aan de slag bij Dethon. Wat blijkt? Een schot in de roos! “Het voelt goed bij Dethon. Ik mag hier werken op mijn eigen tempo en er wordt rekening gehouden met mijn fysieke beperkingen. Dat was voor mij een verademing.” vertelt Cynthia terwijl ze behendig een kunststof onderdeel buigt.

Voldoening

Cynthia dopt nu haar eigen boontjes. En daar is ze met recht trots op! Met een grote glimlach vertelt ze: “Ik heb ondertussen flinke stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar ook in mijn vaardigheden op het werk. Zo heb ik bijvoorbeeld de cursus voor het besturen van elektrische pallet truck stapelaar afgerond. Daarnaast verdien ik mijn eigen boterham. Hoeveel waarde dat heeft voor iemand die eerder een uitkering kreeg, is moeilijk uit te leggen. Ik voel mij zelfstandig, waardevol en nuttig. Heel blij dus dat ik deze stap gezet heb!”

Ik verdien mijn eigen boterham. Hoeveel waarde dat heeft voor iemand die eerder een uitkering kreeg, is moeilijk uit te leggen. Ik voel mij zelfstandig, waardevol en nuttig. Heel blij dus dat ik deze stap gezet heb!”

- Cynthia

Wat brengt de toekomst?

Cynthia pakt kunststof producten in bij Dethon productie in Oostburg. Soms buigt ze kunststof onderdelen die later tot eindproduct verwerkt worden. Of ze pakt kleinere producten in voor verschillende opdrachtgevers. “Mijn werk is heel divers. Dat maakt dat het interessant blijft. Mijn doel voor de toekomst is daarom om van mijn jaarcontract een vast contract te maken. Zo kan ik tot mijn pensioen werken met plezier.”