Rachel legde een mooie reis af. Zij volgde de Participatielab route en slaagde met vlag en wimpel. Het brengt haar een stukje dichter bij haar droombaan. Maar nog veel belangrijker: Rachel zet een grote stap in haar persoonlijke ontwikkeling.

“Ik vind nieuwe situaties en grote groepen onbekende mensen erg spannend. De drempel om aan een opleiding te beginnen lag daarom aardig hoog. De lessen van de Participatielab route worden op een vestiging van Dethon gegeven. En ook de begeleiding vanuit Dethon is dan dichtbij. De vertrouwde omgeving scheelt een heleboel spanning.” vertelt Rachel.

Participatielab route

De Participatielab route is ontwikkeld in samenwerking met Scalda. Studenten werken en leren op MBO niveau 1. De praktijkopdrachten worden uitgevoerd binnen Dethon onder begeleiding van praktijkbegeleiders. Meer informatie over deze opleiding vind je op de website van Scalda.

Veilige omgeving

Tijdens de opleiding krijgen studenten begeleiding vanuit zowel Scalda als Dethon. Docenten en trajectbegeleiders bundelen de krachten en bieden studenten begeleiding op maat. Iets waar Rachel veel aan heeft gehad. “Soms liep ik vast met vragen. Of had ik een oppepper nodig om door te gaan. Daarvoor kon ik altijd bij een begeleider of docent terecht.”

Soms liep ik vast met vragen. Of had ik een oppepper nodig om door te gaan. Daarvoor kon ik altijd bij een begeleider of docent terecht.”

- Rachel

Toekomst

De Participatielab opleiding kent zes verschillende routes. Rachel volgde de route zorg en dienstverlening. “In de toekomst zie ik mijzelf geen fysiek zwaar werk doen. Daarnaast ben ik toe aan verandering in mijn carrière. Om die switch te kunnen maken, was een opleiding nodig.

Het stuk dienstverlening uit de entreeopleiding bleek Rachel het best te liggen. “Ik heb ontdekt wat ik in de toekomst wil doen. En dat is werken op een kantoor. Achter de receptie zitten, logistieke ondersteuning bieden of administratie uitvoeren, dat lijkt mij wel wat! Daarom ga ik hierna de niveau 2 opleiding Business assistent bij Scalda volgen.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast het opdoen van kennis, staat persoonlijke ontwikkeling centraal tijdens de opleiding. Met een trotse glimlach vertelt Rachel: “Het contact met nieuwe mensen gaat nu een stuk beter. Daarnaast heb ik nu veel meer geduld met mijzelf. Waar ik voorheen snel gefrustreerd raakte als iets niet lukte, geef ik mijzelf nu meer tijd. Het was soms een pittige reis. Maar zeker één die ik voor geen goud had willen missen!”