Groepsdetachering bij Yara
Yara produceert stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën, zoals Air1 en NOxCare, maar ook CO2 voor de frisdrankindustrie en bierbrouwerijen. De groepsdetachering vanuit Dethon heeft als taak om in de fabrieken en op het fabrieksterrein alles netjes en schoon te houden. Op een terrein van 135 hectare groot waar gewerkt wordt met machines, vrachtwagens, steigers en stellingen zijn dit belangrijke werkzaamheden als het gaat om de veiligheid.
De brekerij
Een fysiek zware klus is het werk ‘in de brekerij’. Dat vraagt een toelichting. Eduard: “In ‘de brekerij’ worden machinaal grote kalkstenen gebroken en vermalen tot fijn calcium. De stenen die ernaast vallen, die die halen wij weg. Wordt het een te grote hoop, dan kan het productieproces niet verder. Daarom is het wegscheppen van de stenen een dagelijkse terugkerende taak. De werkzaamheden wisselen we binnen het team af. En één ding is zeker, als je in ‘de brekerij’ hebt gewerkt, hoef je ’s avonds niet meer naar de fitness!”
VCA gecertificeerd
Veilig werken staat voorop bij Yara. Alle medewerkers zijn dan ook VCA-gecertificeerd. “Dat vond ik wel even een lastige”, vertelt Eduard eerlijk. “In de groep lukte het mij niet om het certificaat te halen, maar dankzij de één-op-één-begeleiding vanuit Dethon lukte mij dit wel. Daar ben ik heel erg blij mee. Zonder VCA kun je hier namelijk niet aan de slag. En dat is logisch. Veilig werken en je aan de regels houden is gewoon belangrijk als je werkt op een fabriek. Veel mensen verwachten niet dat Dethon dit werk doet bij Yara, dat is verrassend. Ik schaam me er ook helemaal niet voor dat ik bij Dethon werk. Ik ben er eigenlijk wel trots op.”
"Een groepsdetachering via Dethon biedt veel mogelijkheden voor medewerkers. Ze ontdekken de mogelijkheden van een nieuwe werkgever en krijgen goede begeleiding daarbij."
Jaco de Rooij - leidinggevende groepsdetacheringen
Ik ben graag bezig
“Het leuke van dit werk is dat er altijd wat te doen is. We werken in de fabriek én buiten dus je bent niet afhankelijk van het weer. In het groenonderhoud ben je veel meer bezig in een klein team en je bent afhankelijk van het weer. Als het regent, moet je in de bus wachten tot de bui weer overgaat. Dat vond ik helemaal niks. Ik ben liever altijd bezig. Dan ga je met een voldaan gevoel naar huis. Soms helpen we ook andere onderaannemers (contractors) van Yara bij kleine klussen. Dat maakt het heel afwisselend en ik ervaar daardoor vrijheid en zelfstandigheid.”
Onderhoudsstop
“Het is wel eens druk, wanneer we echt iets af moeten krijgen. Bijvoorbeeld bij een onderhoudsstop. Ik vind dat helemaal geen probleem. Dan zetten we met zijn allen de schouders eronder. We hebben een leuk en gezellig team, dat is belangrijk. Er is een goede sfeer onder elkaar en ik kan met iedereen overweg. Ik ben echt heel blij dat ik dit werk kan doen.”